Praktiniai patarimai besiskolinantiems, padėsiantys priimti atsakingą sprendimą

Paskolos ir kreditai gali tapti tiek gelbėtojais, tiek ir asmeninių finansų griovėjais. Todėl kiekvienas vartotojas, kuris nusprendžia kreiptis dėl paskolos, pirmiausia turi apgalvoti ir įvertinti daugybę svarbių detalių ir tik tuomet priimti galutinį sprendimą. Todėl skubame su jumis pasidalinti finansiniais patarimais, kurie turėtų nutiesti kelią tik sėkmingesnio pasinaudojimo paskola ir veiksmingesnio savo asmeninio biudžeto paskirstymo.

patarimai ieškantiems paskolos

Skolinkitės dėl teisingų priežasčių

Žinoma, kiekvienam vartotojui, kuris nori kreiptis dėl paskolos internetu, atrodo, kad jo priežastys yra „teisingos“ ir svarbios. Tačiau iš tikrųjų pakankamai dažnai galima matyti visiškai priešingą situaciją. Egzistuoja daugybė priežasčių, kodėl žmonės nusprendžia kreiptis į kreditorius, tačiau neretai kai kurios priežastys būna paviršutiniškos. Paskola yra įsipareigojimas kreditoriams. Todėl vien dėl nereikšmingų savo asmeninių užgaidų paskolos imti tikrai nereikėtų.

Veiksmingiausia dėl kredito internete kreiptis tuomet, kai jūs žinote, kad jums suteikta ir jūsų gauta paskola jums padės pasiekti labai konkretų tikslą, kurio pagalba jūs galėsite gauti vienokios ar kitokios naudos, pvz., sutaupyti daugiau laiko, gauti daugiau pajamų ar kt. Jei paskola padeda sukurti didesnę pridėtinę vertę, tuomet tokia paskola yra vadinama „gera paskola“. Būtent tai ir turėtų būti kiekvieno žmogaus, kuris nori pasinaudoti paskola, pagrindinis tikslas.

Skolinkitės tik tiek, kiek jums reikia

Pakankamai dažnai yra pastebima, kad žmonės, kurie kreipiasi dėl trumpalaikio kredito, bando gauti kuo daugiau lėšų. Trumpiau tariant, jie kreipiasi į kreditorius ir teiraujasi, kokią maksimalią pinigų sumą jie galėtų gauti. Tačiau tai yra labai neteisingas požiūris dėl kelių priežasčių.

Visų pirma, jei jūs kreipsitės į kredito bendrovę ir prašysite jums suteikti maksimalaus dydžio paskolą, kuri galėtų būti jums suteikta atsižvelgiant į jūsų asmeninį mokumo reitingą, tuomet tai kreditoriams gali pasufleruoti, kad jūsų asmeninė finansinė padėtis iš tikrųjų yra labai prasta ir suteikti jums paskolą gali būti pernelyg rizikinga.

Kitas svarbus veiksnys, dėl kurio jūs neturėtumėte taip elgtis, yra susijęs su didesnėmis finansinėmis išlaidomis ir didesniu poveikiu jūsų asmeniniam biudžetui. Jei jūs kreipsitės dėl kuo didesnės paskolos, tačiau iš tikrųjų konkrečiam savo užsibrėžtam finansiniam tikslui pasiekti jums reikės mažesnės pinigų sumos, gavę didžiulę paskolą, jūs gerokai ilgiau turėsite finansinius įsipareigojimus ir gerokai ilgiau jums kiekvieną mėnesį dalį savo asmeninių lėšų teks skirti periodinėms įmokoms.

Todėl jei jūs norite pasiskolinti, visuomet atminkite, kad turėtumėte skolintis tik tiek lėšų, kiek jums iš tikrųjų reikia savo numatytam tikslui pasiekti. Žinoma, kartais gali būti ir išimčių iš šios taisyklės. Pavyzdžiui, jei jūs norite gauti tam tikro dydžio paskolą (atsižvelgiant į savo numatytą tikslą), tačiau matote, kad pasiskolinę 500 ar 1000 EUR daugiau, galėsite sulaukti gerokai palankesnio pasiūlymo palūkanų atžvilgiu. Todėl pastaruoju atveju jums gali būti verta pagalvoti ir apie šiek tiek didesnę paskolą.

Pasirinkite tinkamus kreditorius

Kita svarbi užduotis, kurią turi atlikti kiekvienas žmogus, kuris svarsto apie paskolą internetu, yra tinkamo kreditoriaus pasirinkimas. Kadangi šiuolaikinėje finansinių paslaugų rinkoje tokių paslaugų teikėjų yra gerokai daugiau nei prieš dešimt ar penkiolika metų, rinktis turėtumėte neskubėdami ir palygindami jų taikomus paskolų pasiūlymus.

Jei tai bus pirmasis kartas, kai jūs kreipsitės į banką ar kitą smulkiųjų vartojimo kreditų įmonę, turbūt svarstysite, kaip galėtumėte lengviau palyginti skirtingus kreditorius. Tačiau šio proceso metu jūs nesusidursite su jokiais papildomais sunkumais ir didelėmis laiko sąnaudomis, jei nepamiršite sau į pagalbą pasitelkti Kreditai.INFO paskolų ir greitųjų kreditų palyginimą. Čia rasite daug skirtingų pasiūlymų, galiausiai pasirenkant jums tinkamiausią.

Taip pat turėtumėte nepamiršti, kad šiandien lietuviai dėl finansavimo kreipiasi ne tik į oficialius kreditorius, tokius kaip komerciniai bankai, kredito unijos ar kredito bendrovės, tačiau taip pat ir į tarpusavio skolinimo platformas. Tai yra šiek tiek kitoks pasirinkimas, kuomet yra kreipiamasi ne į kreditorius, o į kitus fizinius asmenis, kurie tokiose internetinėse platformose yra vadinami investuotojais, nes pastarieji investuoją į paskolas, kurių prašo vartotojai. Taigi, jei nerandate jums tinkamo pasiūlymo, kurį galėtų pateikti kreditoriai, galite pasidairyti ir po tarpusavio skolinimo platformas.

Įvertinkite bendrą paskolos vertę

Prieš nuspręsdami, kurią paskolą jums būtų verta pasirinkti, turėtumėte sužinoti ir bendrą paskolos vertę. Todėl jei jūs iki šiol buvote linkę susitelkti tik į metinę palūkanų norma, nepamirškite, kad tai nėra rodiklis, kuris galėtų jums parodyti, kokia yra visa paskolos pabrangimo suma. Jūs turite atsižvelgti ir į tai, kiek pabrangs jus dominanti paskola, nepamirštant ir paskolos sutarčiai bei jos administravimui taikomų papildomų mokesčių. Visą šią informaciją įprastai galima sužinoti apsilankius kreditorių tinklalapiuose. Tačiau jei jūs iš anksto negalėsite surasti informacijos, kuri padėtų jums suprasti, kaip pabrangtų jus dominanti paskola, kreipkitės į pasirinktus kreditorius ir paprašykite jų jums pateikti daugiau informacijos, kad galėtumėte lengviau priimti apgalvotą ir sėkmingą finansinį sprendimą.

Top