Lietuvos bankas savo renginyje pristatė dar vieną būdą skolintis įmonėms

Įmonėms, siekiančioms pritraukti finansavimo iš kapitalo rinkos Lietuvos bankas suorganizavo renginį, kuriame viešojo ir privataus sektoriaus ekspertai suteikė svarbiausią informaciją.

cheese 2785 640Asociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

„Siekiame skatinti tvarią kapitalo rinkos plėtrą. Bankų skolinimui alternatyvūs finansavimo šaltiniai suteikia įmonėms daugiau lankstumo įgyvendinant investicinius projektus ar plečiant veiklą. Vertybinių popierių biržoje listinguotoms įmonėms nustatyti skaidrumo, valdymo principų reikalavimai – tai kokybės standartas, kurį teigiamai vertina įmonių klientai, partneriai ir kredito įstaigos, priimdamos sprendimus dėl skolinimo ir paskolų maržos“, – sako Lietuvos banko valdybos narys Simonas Krėpšta. 

Renginyje „Galimybės pritraukti finansavimą Lietuvos kapitalo rinkoje“ Lietuvos banko, AB Nasdaq Vilnius vertybinių popierių biržos, INVEGA ir finansų rinkos dalyvių atstovai pristatė kapitalo rinkos galimybes, naudą, sėkmės istorijas, pateikė teisinė, techninės ir praktinės informacijos. Renginyje dalyvavo bendrovių, svarstančių galimybes pritraukti finansavimą iš kapitalo rinkos, vadovai ir su vertybinių popierių platinimu susijusių įmonių (bankai, konsultantai, teisininkai) atstovai. 

Kapitalo rinka sudaro galimybių įmonių plėtrai ir tvariam augimui, tačiau kol kas jos dar nėra efektyviai panaudojamos. Lietuvos bankas siekia, kad šalies kapitalo rinka taptų patrauklesnė vietos ir užsienio investuotojams, verslui atsirastų alternatyvų užsitikrinti finansavimą, o gyventojams – investuoti lėšas. Lietuvos bankas kartu su Finansų ministerija ir kitomis institucijomis inicijavo kapitalo rinkos plėtros priemones, kuriomis siekiama supaprastinti prieigą verslui prie alternatyvaus finansavimo. Viena iš jų – nacionalinių informacijos atskleidimo viešo vertybinių popierių siūlymo metu taisyklių suvienodinimas visame Baltijos regione. Tai atvers daugiau galimybių tiek Lietuvos, Latvijos ir Estijos bendrovėms, tiek ir investuotojams.  

Top