Prie „SME Bank“ vadovų komandos jungiasi Virginijus Doveika

Lietuviško kapitalo neobanko „SME Bank“ vykdančiuoju direktoriumi tapo Virginijus Doveika, o gavus Lietuvos Banko leidimą, bus paskirtas „SME Bank“ administracijos vadovu.

smebankNuotrauka: © smeBank

Virginijus Doveika yra patyręs bankininkystės srities profesionalas, daugiau nei 20 metų dirbęs finansinių paslaugų ir bankininkystės sektoriuje. Buvęs ilgametis „SEB“ banko padalinių Baltijos šalyse vadovas, pastaruosius kelerius metus vadovavęs „Ambr“ grupės įmonėms. Šiuo metu V. Doveika yra valstybės investicijų valdymo agentūros (VIVA) valdybos narys.

„Neobanką įkūrėme sąlyginai neseniai, vos per pusantrų metų sugebėjome sukurti ne tik pelningą neobanką verslui, bet ir plečiame bankinių paslaugų spektrą. Vis dėlto, iš klientų girdime, kad svarbu ne tik didinti prieigą prie kapitalo, tačiau ir užtikrinti kokybišką bei sklandų aptarnavimą verslui, priartinti banko paslaugas prie klientų lūkesčių, ypatingai el. komercijos srityje. Virginijaus Doveikos patirtis yra tai, ko reikia „SME Bank“, siekiant užtikrinti sklandžią plėtrą bei kasdienes operacijas“, - pristatė naująjį vadovą Nemira Palaimienė, „SME Bank“ valdybos narė.

Europos Centrinio Banko licenciją turintis „SME Bank“, veiklą pradėjo 2021 m. birželį. Šiuo metu, banko paslaugos prieinamos visose trijose Baltijos šalyse, o nuo 2022 m. vasaros - Suomijoje. 2022 metais banko paskolų portfelis perkopė 65 mln. eurų.

Top