Pagrindinės sąskaitos mokėjimo krepšelyje kitamet atsiras ir momentiniai mokėjimai

Bankai ir kredito įstaigos jau dabar turi Lietuvos banko patvirtintus paslaugų krepšelius. Tačiau sparčiai populiarėjant momentiniams mokėjimams, pavedimams pagal telefono numerį ir kitoms inovacijoms, Lietuvos bankas nusprendė juos įtraukti į sąskaitos krepšelio sudėtį.

bekontaktisAsociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

Lietuvos banko valdyba nusprendė papildyti pagrindinės mokėjimo sąskaitos krepšelį momentinių mokėjimų paslauga. Šis pakeitimas įsigalios kitų metų sausio 1 d.

Lietuvos bankas peržiūrėjo pagrindinės mokėjimo sąskaitos paslaugų krepšelį sudarančias paslaugas atsižvelgęs į mokėjimų rinkos ir vartotojų elgsenos pokyčius. Apie 80 proc. mokėjimo sąskaitų Lietuvoje jau yra pasiekiamos momentinių mokėjimų paslaugai, ketvirtadalis tarpbankinių kredito pervedimų yra momentiniai mokėjimai. Momentiniai mokėjimai tapo dar patrauklesni šį pavasarį atsiradus mokėjimo pagal telefono numerį paslaugai.

Momentiniai mokėjimai – tai itin greiti mokėjimai, vykdomi visą parą be poilsio ir švenčių dienų.

Šiuo metu į Lietuvos banko patvirtintą pagrindinės mokėjimo sąskaitos krepšelio sudėtį įtrauktos tokios būtiniausios paslaugos:

  • sąskaitos atidarymas;
  • el. bankininkystė, saugi sąskaitos valdymo ir prisijungimo prie jos priemonė (kodų generatorius, speciali programėlė ir pan.);
  • neribotas gautų mokėjimų eurais įskaitymas; neribotas grynųjų pinigų įmokėjimas kredito įstaigos parinktu būdu;
  • mokėjimo kortelė ir mokėjimo operacijos kortele;
  • ne mažiau kaip 10 bet kokių pervedimų eurais internetu kas mėnesį, įskaitant įmokas, e. sąskaitų apmokėjimą, pervedimus įstaigos viduje ir kitiems mokėjimo paslaugų
  • teikėjams, tiesioginio debeto operacijas;
  • grynųjų pinigų išmokėjimas – ne mažiau kaip 550 Eur per mėnesį banko bankomatų tinkle ar kredito unijos parinktu būdu.

Bankai į siūlomus krepšelius dažnai įtraukia dar daugiau paslaugų, nei reikalaujama pagal pagrindinės mokėjimo sąskaitos reguliavimą. Įvairiais mokėjimo paslaugų krepšeliais naudojasi apie du trečdaliai sąskaitas turinčių asmenų.

Top