Rugpjūčio mėnesį išduotų kompensacijų suma suma perkopia 8 mln. eurų

INVEGA skelbia, kad verslams išmokėta 8.3 mln. eurų palūkanų ir nuomos mokesčio kompensacijų. Iš viso tokią sumą įsisavimo 4,4 tūkst. įmonių.

atsiskaitymas telefonuAsociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

 Iki šiol „Invega“ su pareiškėjais spėjo pasirašyti daugiau nei 5 tūkst. kompensavimo sutarčių.

Vien per rugpjūčio mėnesį dėl palūkanų kompensavimo besikreipusiems verslams buvo išmokėta daugiau nei 2 mln. eurų lėšų – iš jų iki 95 proc. dalinėms palūkanų kompensacijoms buvo skirta per 600 tūkst. eurų, o krovinių vežimą vykdančioms įmonėms suteikta daugiau nei 60 tūkst. eurų, teigiama „Invegos“ pranešime.

Daugiausiai lėšų buvo skirta ekstremalios situacijos laikotarpiu paskolos mokėjimo atidėjimo paprašiusių verslininkų 100 proc. palūkanų kompensavimui – jiems išmokėta bendra suma siekia beveik 1,5 mln. eurų. Iš viso sprendimais patvirtinta palūkanų kompensacijų už daugiau nei 16 mln. eurų. 

Per rugpjūčio mėnesį dėl nuomos kompensacijų „Invega“ priėmė daugiau kaip 1,5 tūkst. sprendimų, pagal kuriuos beveik tūkstantis įmonių ir verslininkų jau sulaukė nuomos kompensacijų –- jiems išmokėta daugiau nei 6 mln. eurų. Bendra sprendimais patvirtintų kompensacijų suma siekia beveik 20 mln. eurų.

Top