SEB banko klientai jau gali atsiskaityti „Garmin Pay“ ir „Fitbit Pay“

Nuo šiandien SEB banko Lietuvoje privačių ir verslo kortelių turėtojai gali naudotis „Garmin Pay“ ir „Fitbit Pay“ bekontakčiams mokėjimams savo išmaniuoju laikrodžiu arba apyranke.

SEB LogotypesNuotrauka: SEB

„Džiaugiamės galėdami SEB banko skaitmeninių įrankių pasiūlymus papildyti dar vienu lengvai naudojamu bei saugiu mokėjimo sprendimu, kuris suteikia „Garmin“ ir „Fitbit“ išmaniųjų laikrodžių turėtojams galimybę atsiskaityti nenaudojant piniginės ar telefono. Juk niekas su savimi nenori nešiotis papildomų daiktų, jeigu nuolat segi laikrodį, kuriuo galima saugiai susimokėti už prekes ar paslaugas“, – sako SEB banko valdybos narė ir Mažmeninės bankininkystės tarnybos vadovė Eglė Dovbyšienė.

Susieti savo SEB banko mokėjimo kortelę su „Garmin Pay“ ar „Fitbit Pay“ – itin lengva, tereikia turėti:

• „Garmin“ ar „Fitbit“ išmanųjį laikrodį su bekontakčių atsiskaitymų galimybe;
  • SEB išduotą bekontaktę „Mastercard“ kortelę su aktyvia bekontakčių atsiskaitymų funkcija;
  • „Garmin Connect“ ar „Fitbit“ programėlę, susietą su išmaniuoju laikrodžiu.

Norėdami įrenginiui priskirti skaitmeninę kortelę, „Garmin Connect“ ar „Fitbit“ programėlėje įsitikinkite, kad išmanusis laikrodis yra susietas su jūsų mobiliuoju telefonu ir, vadovaudamiesi valdymo meniu pateikiamomis instrukcijomis, pridėkite banko kortelę. Tai padarę, turėtumėte gauti SEB banko SMS žinutę – patvirtinimą, kad kortelė sėkmingai priskirta. Nuo šiol telefoną ir piniginę galite palikti namuose – atsiskaityti išmaniuoju laikrodžiu galima visur, kur aptarnaujamos „Mastercard“ mokėjimo kortelės ir yra kortelių skaitytuvai su bekontakčių atsiskaitymų simboliu.

„Garmin Pay“ ir „Fitbit Pay“ paslauga visiškai atitinka „Mastercard“ keliamus saugumo reikalavimus ir yra netgi saugesnė nei mokant įprasta plastikine kortele. Kortelės skaitmeninimo metu sukuriamas unikalus skaitmeninės kortelės numeris, kuris susiejamas su išmaniuoju laikrodžiu ar apyranke. Kliento kortelės duomenys nėra saugomi įrenginyje ar skaitmeninės piniginės tiekėjo serveriuose, taip pat nėra teikiami prekybininkams mokėjimo proceso metu. Laikrodyje esanti skaitmeninė piniginė apsaugota slaptažodžiu, todėl, atsiskaitant, kiekvieną kartą užsidedant laikrodį arba kas 24 valandas gali reikėti įvesti savo PIN kodą.

Pirkiniams, apmokėtiems išmaniuoju laikrodžiu, galioja tokia pati apsauga nuo sukčiavimo, kaip ir atsiskaitant kortele. Klientai ir toliau galės naudotis visomis SEB kortelių teikiamomis privilegijomis. „Garmin Pay“ ar „Fitbit Pay“ mokėjimo operacijoms netaikomi jokie papildomi mokesčiai.