SEB bankas skolina 23,6 mln. eurų įmonės „Mantinga“ pajėgumams didinti

Didžiausia duonos, užkandžių ir šaldytos produkcijos gamintoja Baltijos šalyse „Mantinga“ toliau didina gamybos pajėgumus. Į naują gamybos liniją ir gamybos procesų automatizavimą investuoja 34,3 mln. eurų. Dalį investicijų – 23,6 mln. eurų – finansuos SEB bankas.

SEB LogotypesAsociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

Pasak „Mantinga Group“ generalinio direktoriaus Manto Agento, nuosekliai didinti gamybos pajėgumus skatina sparčiai augantis rinkos potencialas.

„Veikiame globalioje rinkoje, nors ir susiduriame su ekonominiu neapibrėžtumu, į investicijas žiūrime iš ilgalaikės perspektyvos. Matome daug galimybių didinti prancūziškų įdarinių bagetų pardavimus visame pasaulyje ir šiandien esamų gamybinių pajėgumų nebepakanka, todėl ir buvo nuspręsta investuoti į šių gaminių linijos plėtrą“, – teigia M. Agentas.

„Maisto pramonė – perspektyvi sritis, kuriai reikia nuolatinių investicijų, prisidedančių prie didesnių gamybos apimčių, efektyvumo ir greitesnio perėjimo prie automatizuotų darbo procesų. Matome, kad rinkoje itin populiarėja paruoštų šaldytų produktų segmentas, kuris suteikia galimybes užtikrinti tvaresnį gamybos ciklą, sumažinti maisto atliekų skaičių ir energijos suvartojimą. Tikime, kad banko finansavimas įmonių grupei padės ir toliau sėkmingai įgyvendinti plėtros planus bei užtikrinti pajamų augimą“, — sako Artūras Vingrys, SEB banko Verslo klientų ir institucijų departamento direktorius.

Tarp numatytos gamybos plėtros – naujos prancūziško įdarinio bageto gamybos linijos įrengimas  2015 m. pastatytoje gamykloje. Taip pat pakrovimo rampų, automatinės paletavimo ir sandėlio zonos įrengimas bei teritorijos pritaikymas sunkiasvorio transporto privažiavimui. Iš viso gamybos plotas padidės 8,8 tūkst. kv. metrų.
„Nauja automatizuota gamybos linija leis pagaminti kokybiškesnius gaminius, didinti jų asortimentą, taip pat padidins šių gaminių gamybos našumą, padės užtikrinti efektyvesnius gamybos procesus bei logistiką. Be to, padidinsime gamybos automatizaciją ir jau veikiančiose gamybos linijose, sumažinsime fizinių jėgų reikalaujančių procesų skaičių“, – vardina M. Agentas.

Nauja prancūziško batono gamybos linija bus šešta iš numatytų 8 gamybos linijų trečioje „Mantingos“ gamykloje. Planuojama, kad nauji gamybos pajėgumai pradės veikti 2025 m. trečią ketvirtį. 

Vadovas atkreipia dėmesį, kad tai tik pirmoji investicijų dalis – per artimiausius kelerius metus „Mantinga Group“ planuoja investuoti į dar ne vieną stambų projektą ir taip siekti savo strateginių plėtros tikslų. 

2022-2023 m. „Mantinga Group“ investicijos į gamybą siekė beveik 35 mln. eurų. Šiuo metu Marijampolėje pilnu pajėgumu veikia 3 gamyklos, dar viena – Latvijoje. „Mantingos“ asortimentą sudaro 1000 gaminių, produkcija eksportuojama į daugiau nei 40 šalių. Įmonėje dirba daugiau nei 1800 darbuotojų. 

Top