Kauno viešbutis „Algiro“ ketina plėstis. Beveik du trečdalius projekto lėšų paskolins „Medicinos bankas“

Privataus kapitalo Kauno viešbutis baigia įgyvendinti 2 mln. eurų vertės projektą, kuris padidins kambarių ir kitų apgyvendinimo patalpų skaičių. Medicinos bankas šiam tikslui suteikė 1,3 mln. eurų kreditą.

algiro hotelNuotrauka: Viešbutis „Algiro“

Savanorių prospekte įsikūręs 3 žvaigždučių viešbutis, dabar turintis 23 kambarius, baigia įrengti naują korpusą, kuriame bus dar 24 kambariai. Viešbučio savininkės, įmonės „Algiro“ vadovas Algirdas Paulauskas sako, kad viešbutis išaugo savo pajėgumus ir vieno korpuso jam jau buvo per mažai.

„Kauno atsinaujinimas, sporto ir kultūros renginiai padėjo atkreipti keliautojų akis į mūsų miestą. Svečių srautus didino kultūros sostinės statusas 2022-aisiais, vykęs NATO susitikimas, jų pritraukia Kaune vykstančios „Žalgirio“ rungtynės. Jaučiame potencialą plėsti verslą, todėl neabejojame savo sprendimu investuoti į naują korpusą“, – teigia jis.

Pasak A. Paulausko, šalia senojo korpuso veikia įprasta automobilių parkavimo aikštelė, o po naujuoju viešbučio korpusu buvo įrengta požeminė. Kadangi dalis svečių atvyksta su transportu ir jiems svarbu turėti kur prisiparkuoti, taupydamas sklypo vietą „Algiro Hotel“ investavo į požeminę aikštelę.

„Iškilus naujajam korpusui, esamas sklypas ir taip yra visiškai užstatytas. Išnaudojome visas turimas galimybes, didindami apgyvendinimui skirtų vietų skaičių. Svarstant apie plėtros galimybes ateityje, jos įmanomos nebent didinant pastatų aukštingumą, jeigu tai leis teisės aktai. Naujasis korpusas duris atvers lapkričio pabaigoje-gruodžio pradžioje“, – aiškina viešbučio valdymo įmonės vadovas.

Medicinos banko Verslo tarnybos direktorius Julius Ivaška teigia, jog pasibaigus koronaviruso pandemijai, svetingumo sektorius įžengė į naują plėtros ir augimo etapą.

„Ne paslaptis, kad dominuojant socialinių kontaktų ribojimams dėl koronaviruso, betarpiškai su žmonėmis gyvai dirbančių paslaugų teikėjų darbas buvo sutrikdytas, o perspektyvos – miglotos. Tuo metu svetingumo sektoriui labiausiai rūpėjo ne plėtra, o išgyvenimo klausimai. Su „Algiro“ dirbame nuo 2014 metų, todėl nuolatinis kontakto palaikymas ir glaudus ryšys leido mums kartu grįžti prie viešbučio išplėtimo bei padėti įmonei sklandžiai įgyvendinti savo planą“, – komentuoja jis.

Anot J. Ivaškos, dirbant su viešbučio išplėtimu nepavyko išvengti to, kad projektą pabrangino kylančios medžiagų ir statybos darbų kainos.

„Tai buvo išspręsta peržiūrint ir padidinant finansavimo apimtis. Aplinkybės yra dinamiškos, jos keičiasi, priklausomai nuo situacijos rinkoje. Vis dėlto, nuoseklus bendradarbiavimas leidžia išspręsti tokius klausimus“, – teigia banko atstovas.

Valstybės duomenų agentūros duomenimis, šiemet pirmąjį pusmetį šalyje buvo apgyvendinta 1,619 mln. turistų, arba 1,5 proc. daugiau negu tuo pačiu laikotarpiu pernai. Nakvynių skaičius taip pat padidėjo 1,5 proc. iki 3,378 mln., o vidutinė viešnagės trukmė nepasikeitė ir liko 2,09 nakties.

Top