Medicinos bankas stiprina Vilniaus svetingumo sektorių: suteikė paskolą „Mikotelgroup“

Medicinos bankas suteikė paskolą investicijų bei ankstesnių finansinių įsipareigojimų refinansavimui viešbutį Vilniaus centrinėje dalyje valdančiai bendrovei „Mikotelgroup“.

panorama hotelNuotrauka: Panorama hotel © „Medicinos bankas“

„Mikotelgroup“ viešbučių sektoriuje veikia ne vienerius metus. 2022 ir 2023 metais įmonė rekonstravo priešais Vilniaus geležinkelio bei autobusų stotį, Seinų gatvėje, veikiantį viešbutį „Panorama“ – buvo investuota virš 3 mln. eurų.

Papildomai pastatytas 7 aukštas bei įrengti 29 kambariai su nuostabiu vaizdu į Vilniaus senamiestį, atitinkantys 4 žvaigždučių standartus.

Vertiname galimybę prisidėti prie viešbučio „Panorama“ augimo, atnaujinimo ir tikime sėkminga plėtra“, – sako Medicinos banko Verslo tarnybos direktorius Julius Ivaška. 

„Mikotelgroup“ į viešbučio „Panorama“ atnaujinimą, plėtrą ir artėjimą prie aukščiausių viešbučių standartų pradėjo investuoti nuo 2006 m. – viešbutyje įrengti 253 kambariai, veikia 160 vietų restoranas, 8 transformuojamos konferencijų salės, talpinančios 600 žmonių.

Valstybės duomenų agentūros duomenimis, pernai Lietuvoje veikė 559 viešbučiai ir panašios laikino apgyvendinimo įstaigos. Jos turėjo 17,9 tūkst. kambarių, kuriuose gali apsistoti 39,7 tūkst. žmonių.

„Esu maloniai nustebinta profesionaliu Medicinos banko kolektyvu. Rinkomės ilgalaikį partnerį ir esame labai patenkinti mūsų bendradarbiavimu“, – teigia Erika Kaminskaitė, UAB „Mikotegroup“ vadovė.

Pasak J. Ivaškos, Vilniuje ir bendrai sostinės regione viešbučių užimtumas yra aukščiausias šalies mastu. „Vilniuje turime pagrindinius šalies oro vartus, čia yra mūsų verslo, politikos ir diplomatijos centras.

Nors kelerius metus trukęs koronaviruso epidemijos laikotarpis, o pernai dar ir Rusijos įpliekstas karas Ukrainoje neleidžia svetingumo sektoriui atsigauti ir toliau augti visu pajėgumu, tačiau pernai viešbučių ir panašių įstaigų numerių užimtumas Vilniaus regione siekė 59,1 proc. ir 4,9 punkto viršijo nacionalinį rodiklį.

Atitinkamai jis buvo ir aukščiausias Lietuvoje“, – pastebi J. Ivaška.

Jo teigimu, Medicinos bankas šį sektorių vertina kaip perspektyvų ir yra pasirengęs svarstyti investicijas į įdomius projektus.

Top