„EfTEN Capital“ įmonei - kreditas iš Citadele

Nekilnojamojo turto nuomos bendrovei bankas suteikė 16 mln. eurų paskolą. Įmonei priklauso Klaipėdos rajone esantis SBA Industrinių inovacijų slėnio gamybos ir sandėliavimo pastatai.

SBA industrinių inovacijų slėnis EfTEN nuotrjpgNuotrauka: SBA industrinių inovacijų slėnis © EfTEN

Pastatai nuomojami „SBA“ baldų grupės dukterinei įmonei „Innovo Logistika“. 

„Kliento valdomas nekilnojamo turto kompleksas yra labai modernus, atitinkantis aukščiausius energetinio efektyvumo standartus ir yra strategiškai reikšmingoje vietoje – netoli Klaipėdos, kur yra uostas – vienas svarbiausių logistikos centrų, leidžiančių efektyviai vykdyti veiklą ne tik Lietuvoje, bet ir tiekti produkciją užsienio šalims.

Tikime, kad ši investicija prisidės prie dar geresnių mūsų gamybininkų ir eksportuotojų rezultatų, taip pat kurs pridėtinę vertę Lietuvos ekonomikai“, – teigia Vaidas Žagūnis, „Citadele“ banko valdybos narys, Baltijos šalių verslo bankininkystės tarnybos vadovas. 

„Džiaugiuosi, kad „EfTEN“ Lietuvoje turi naują finansinį partnerį. „Citadele“ bankas įsiklausė į mūsų poreikius, parodė lankstumą, kas išaugusių finansavimo kaštų metu mums yra ypač svarbu. Esu tikras, kad turėsime dar ne vieną bendrą projektą“, – teigia Laurynas Žilys, „EfTEN Capital Lietuva“ partneris.

Prieš 14 metų „EfTEN Capital“ Finansų priežiūros tarnybos sprendimu suteikta valdymo licencija, o prieš dešimtmetį – ir alternatyvi fondų valdymo licencija. 2018 m. įsteigtas „EfTEN Real Estate Fund 4“ yra alternatyvus bendrovės uždarasis investicinis fondas, investuojantis į komercinės paskirties nekilnojamą turtą. Šiuo metu „EfTEN“ valdo dar septynis fondus, valdomo turto vertė viršija 1,1 mlrd. EUR. 

Tai jau ne pirmas banko ir „EfTEN Capital“ įsteigtų fondų vykdomas sandoris – „Citadele“ jau yra suteikusi 21 mln. eurų finansavimą „EfTEN Capital“ įmonei „EfTEN Domina“, kuri valdo vieną didžiausių prekybos centrų Latvijoje. 

Top