„Citadele“ banko trijų ketvirčių pelnas augo 4 procentais

Padalinį Lietuvoje turintis Latvijos bankas „Citadele“ pranešė per tris metų ketvirčius uždirbęs 24,5 mln. eurų pelno – 3,9 proc. daugiau nei per tą patį laikotarpį pernai, bet banko ir jo įmonių grupės pelnas sumenko 23,6 proc. iki 34,17 mln. eurų.

Citadele iskaba Citadele nuotrjpgNuotrauka: „Citadele“ iškaba © „Citadele“ nuotr.

Grupės turtas per metus iki rugsėjo pabaigos padidėjo 2 proc. iki 5,157 mlrd. eurų, o vien tik banko – 2,1 proc. iki 4,899 mlrd. eurų.

Per pirmus devynis šių metų mėnesius „Citadele“ išdavė 972 mln. eurų naujų paskolų, tai yra 18 proc. daugiau nei per tą patį laikotarpį prieš metus. Paskolų portfelis laikotarpio pabaigoje siekė 2,996 mlrd. eurų ir buvo 11 proc. didesnis nei praėjusių metų pabaigoje.

Pritrauktų indėlių per tris šių metų ketvirčius sumažėjo 1 proc. iki 3,765 mlrd. eurų, iš jų 3,666 mlrd. eurų (97 proc. visos sumos) sudarė klientų iš Baltijos šalių depozitai.

Pranešime pažymima, kad bankas toliau stiprina kapitalo pakankamumo ir likvidumo rodiklius, kurie šių metų rugsėjo pabaigoje buvo atitinkamai 18,1 proc. ir 167 procentai.

75 proc. „Citadele“ akcijų valdo JAV fondo „Ripplewood Holdings“ vadovaujama tarptautinių investuotojų grupė, 25 proc. – Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas.

„Citadele“ – antras pagal turto vertę komercinis bankas Latvijoje, turintis padalinius Lietuvoje ir Estijoje.

Top