SEB bankas refinansuoja įmonių „NDX Group“ ir „Galio Group“ įsigyto vieno didžiausių parduotuvių portfelio paskolą

SEB bankai Lietuvoje ir Estijoje suteikė sindikuotą 53 mln. eurų paskolą bendrovei „G.L.G. projektai“. Šia suma refinansuojama paskola, kuria įmonė įsigijo mažmeninės prekybos parduotuvių Lietuvoje portfelį.

bendradarbiavimas94Asociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

Investicijų bendrovės „NDX Group“ ir nekilnojamojo turto plėtotojos „Galio Group“ valdoma bendrovė „G.L.G. projektai“ parduotuves įsigijo iš Norvegijos investicijų fondo EECP. Sudarius akcijų sandorį, įsigyta septyniolika parduotuvių. Šešiolikoje iš jų įsikūrusios mažmeninės prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvės, o vienoje – statybos ir apdailos medžiagų tinklo „Ermitažas“ parduotuvė.

SEB bankas jau daug metų sėkmingai bendradarbiauja su šia grupe finansuodamas jos komercinio nekilnojamojo turto – parduotuvių, verslo centrų – projektus Baltijos šalyse. Vertiname galimybę prisidėti prie įmonės parduotuvių portfelio plėtros ir vieno įspūdingiausių pastarojo meto komercinio nekilnojamojo turto sandorių Lietuvoje.

Šis sandoris patvirtina pastarųjų metų tendenciją – investuotojų nuomone mažmeninės maisto ir būtinųjų prekių prekybos komercinis nekilnojamasis turtas išlaiko ilgalaikę perspektyvą ir yra vertinamas ne mažiau negu kiti komercinio nekilnojamojo turto segmentai“, – teigia Vilius Juzikis, SEB banko valdybos narys ir Verslo bankininkystės tarnybos vadovas.

Konkurencijos taryba praėjusių metų gruodį pranešė leidžianti bendrovėms sudaryti parduotuvių įsigijimo sandorį su investicijų įmone EECP. Gavusi šį leidimą, projekto bendrovė „G.L.G. projektai“ įsigijo prekybos tinklams „Maxima“ ir „Ermitažas“ nuomojamą komercinį nekilnojamąjį turtą valdančių įmonių „EECP Retail Properties II“ ir „EECP Retail Properties III“ akcijų ir perėmė vienvaldę šių įmonių kontrolę. 

Bendrovė „NDX Group“, valdžiusi investicijas į mažesnio ir vidutinio dydžio įmones Vidurio ir Rytų Europoje bei Skandinavijoje, pastaraisiais metais aktyviau veikia nekilnojamojo turto segmente. 2021 metais iš nekilnojamojo turto plėtros bendrovės VPH įsigijo prekybos centrą „Liepų 81“ Klaipėdoje. 

Portfelio bendrasavininkė nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Galio Group“ iki šio sandorio valdė 50 parduotuvių Baltijos šalyse. Komercinio ir gyvenamosios paskirties nekilnojamojo turto plėtros įmonė veikia nuo 2006 metų ir yra viena iš pirmaujančių tvarių pastatų plėtotojų Lietuvoje.

Top