„Upa Medical SPA“ objektą perima „Orion Asset Management“ fondas, sandorį finansavo Medicinos bankas

Investicijų bendrovės „Orion Asset Management“ įsteigtas socialinės infrastruktūros investicijų fondas „Orion Social Infrastructure Fund“ (OSIF), finansuojant Medicinos bankui, įsigijo reabilitacijos centrą „Upa Medical SPA“.

102030Asociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

Medicinos bankas suteikė 4,44 mln. eurų ilgalaikę paskolą. „Upa Medical SPA“ įsigijimas yra pirmasis fondo, kurio dydis sieks iki 50 mln. eurų, pirkinys.

„UPA Medical SPA“ reabilitacijos centrą įsigijome į „Orion Social Infrastructure Fund“, kuris pagal savo strategiją yra numatęs investuoti į socialinės infrastruktūros objektus, portfelį. Tai pirmoji, tačiau tikrai ne paskutinė, fondo investicija.

Šiuo metu dirbame ties kitų socialinės infrastruktūros objektų, esančių ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų, analize bei deriname sąlygas dėl jų įsigijimo ir tikimės artimoje ateityje papildyti fondo portfelį naujomis investicijomis. Planuojamas fondo dydis – 30-50 mln. eurų“, – sako projekto vadovė Olivija Kozak.

Tiesiogine „Upa Medical SPA“ akcininke tapo specialiai objekto valdymui įsteigta specialiosios paskirties bendrovė „NTD7“.

Medicinos banko Komercijos departamento direktorius Julius Ivaška sako, kad bendradarbiavimas su investicijų ekspertais leidžia bankui prisidėti prie kritiškai svarbios socialinės infrastruktūros plėtros finansavimo šalyje.

„Lietuvoje dėmesys sveikatai visada buvo didelis, jį dar labiau išaugino pastaruosius dvejus metus naują gyvenimo ritmą diktavusi koronaviruso pandemija. Mūsų, kaip finansuotojo, dalyvavimas tokio tipo sandoriuose tik parodo, kad labai rimtai vertiname šio sektoriaus potencialą ir jo reikšmę visuomenei ilguoju laikotarpiu. 

Tikime „Orion Asset Management“ įmonės patirtimi bei komandos kompetencija, tad neatmetame galimybės prisidėti prie perspektyvių socialinės infrastruktūros investicijų ir ateityje“, – teigia banko J. Ivaška.

„Upa Medical SPA“ plotas viršija 6,7 tūkst. kvadratinių metrų. Reabilitacijos centras svečius apgyvendina 90-yje kambarių, o gydančias procedūras teikia 33-uose kabinetuose.

Kartu su reabilitacijos centro operatoriais OSIF planuoja investuoti į centro plėtrą: plėsti teikiamų paslaugų spektrą bei įveiklinti šalia esančią teritoriją.

„Upa Medical SPA“ specialistai diagnozuoja, sudaro individualių gydomųjų procedūrų bei pratimų programas, atlieka tyrimus, konsultuoja, teikia fizioterapijos, kineziterapijos, inhaliacijų, gydomųjų masažų paslaugas. Centre užtikrinama nenutrūkstama sveikatos priežiūra.

Druskininkų reabilitacijos centras priima pacientus ir su teritorinių ligonių kasų (TLK) siuntimu.

Taip pat „Upa Medical SPA“ siūlo poilsio ir SPA programas, kurios įtraukia baseiną, pirtis, veido, kūno masažus bei procedūras.

„Orion Asset Management“ šiuo metu valdo 14 investicinių fondų, kurių valdomas turtas siekia apie 90 mln. eurų.

Top