Kaip įsigyti automobilį: naudingi patarimai, kurie padės priimti sėkmingą sprendimą

Anksčiau ar vėliau automobilio pirkimas yra realybė, su kuria susiduriame visi. Atsižvelgdami į toliau pateiktus patarimus sutaupysite pinigų, gausite geriausią pasiūlymą ir, tikėkimės, sumažinsite stresą, susijusį su naujos ar naudotos transporto priemonės pirkimu.

automobilio pirkimasAutomobilio pirkimas | Asociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

Svarbūs patarimai perkant automobilį

Vadovaukitės šiais patarimais, kaip pirkti naują ar naudotą automobilį, ir galiausiai galėsite būti visapusiškai patenkinti savo priimtu sėkmingu sprendimu.

Atlikite tyrimą

Žinios yra galia. Atvykti į automobilių stovėjimo aikštelę, prieš tai neištyrus norimo pirkti automobilio, yra klaida. Apie automobilį internete galite sužinoti beveik viską, ką norite žinoti. Jei ketinate pirkti naują automobilį, jūsų tikslas - rasti pirminę kainą, o ne rekomenduojamą gamintojo kainą. Pirminė kaina yra ta, kurią pardavėjas sumokėjo gamintojui už automobilį. Šis tyrimas pravers, kai prasidės derybos dėl kainos.

Jei ketinate pirkti naudotą automobilį, ištirkite pastarojo meto konkretaus automobilio modelio perpardavimo kainas. Šie duomenys suteiks jums didelę derybinę galią. Jei planuojate keisti savo turimą automobilį, taip pat ištirkite jo rinkos vertę. Žinoti savo keičiamo automobilio vertę taip pat gali būti galinga derybų priemonė.

Pasidomėkite išankstinio finansavimo galimybėmis

Daugelis žmonių gauna finansavimą iš automobilio pardavėjo, tačiau tai nėra finansiškai atsakinga. Pardavėjų palūkanų normos paprastai yra daug didesnės nei bankų ir kredito unijų paskolų palūkanų normos, net ir esant žemoms palūkanų normoms. Jūsų bankas arba kredito unija yra viena geriausių vietų, kur galima pradėti ieškoti automobilio paskolų palūkanų normų.

Norėdami gauti bent keletą pasiūlymų vienu metu, naudokitės paskolų palyginimo platformomis. Taip pat iš anksto patikrinkite savo kredito reitingą ir sužinokite, kokia palūkanų norma jums gali būti taikoma. Jei jūsų kredito reitingas yra žemesnis nei norėtumėte, apsvarstykite galimybę atidėti automobilio pirkimą ir stenkitės pagerinti savo kreditą bei grąžinti skolas.

Gavę pasiūlymą iš bet kurios finansų įstaigos, turėkite jį atsispausdinę. Tuomet galite pateikti šį pasiūlymą pardavėjui ir panaudoti jį kaip svertą deryboms dėl mažesnės palūkanų normos.

Apsidairykite aplink

Jei tai nėra skubus atvejis, prieš pirkdami automobilį turėtumėte gerai apsidairyti aplinkui. Tai reiškia, kad turite įvertinti daugiau nei vieno automobilių pardavėjų taikomus pasiūlymus, nes tokiu būdu jums būtų kur kas lengviau pasirinkti ne tik geriausiai jūsų lūkesčius atitinkantį automobilį, tačiau taip pat galėtumėte atrasti ir palankiausią kainą.

Naudokitės internetu

Automobilio ieškoti internetu yra kur kas paprasčiau nei pasitelkiant tradicines ir jau seniai atgyvenusias priemones. Tokiu būdu galima sau į pagalbą pasitelkti daugybę skirtingų internetinių automobilių skelbimų portalų, o taip pat tiesiogiai apsilankyti ir skirtingų automobilių pardavėjų internetiniuose tinklalapiuose. Trumpiau tariant, tokiu būdu vartotojai gali kur kas lengviau surasti juos dominančius automobilius ir palyginti jų kainas. Be to, tai taip pat leidžia ir paprasčiau palyginti skirtingų pardavėjų siūlomas transporto priemones, atsižvelgiant į jų gamybos metus, būklę, funkcijas ir kt.

Pirkite automobilį, kurį galite sau leisti

Jei ketinate pirkti kitą automobilį, kol dabartinė transporto priemonė dar neišmokėta, turėtumėte rimtai persvarstyti, ar tikrai galite sau leisti pirkti kitą automobilį. Juk nenorite būti apkrauti beviltiška automobilio paskola. Daug geresnė išeitis - palaukti, kol bus atsiskaityta už dabartinę transporto priemonę. Tuomet pinigus, kuriuos anksčiau skyrėte mėnesinei įmokai už automobilį, vienerius metus atidėkite į palūkanas nešančią sąskaitą ir toliau važinėkite senuoju automobiliu.

Pavyzdžiui, jei jūsų dabartinė automobilio įmoka buvo 300 eurų per mėnesį ir šios strategijos laikysitės tik vienerius metus, turėsite daugiau nei 3 600 eurų, kuriuos galėsite panaudoti pradiniam įnašui už kitą automobilį. Tik įsitikinkite, kad nesikėsinate į savo santaupas ar skubios pagalbos fondą, kad įsigytumėte aukščiausios klasės automobilį. Pirkite pagal savo galimybes.

Profesionalus patarimas: jei neplanuojate kasdien vairuoti automobilio, galite užsiregistruoti įvairiose dalijimosi automobiliu platformose, kurios leidžia jums užsidirbti papildomų pinigų, padedančių padengti mėnesio įmokas už automobilį, tiesiog dalijantis juo su kitais vairuotojais.

Derėkitės dėl sąlygų

Naujo automobilio pirkimas yra viena svarbiausių investicijų gyvenime. Gali būti, kad už šį automobilį mokėsite ateinančius ketverius, penkerius ar šešerius metus.

Taigi, turėtumėte daryti viską, ką galite, kad derėtumėtės dėl automobilio paskolos ir sumažintumėte pirkimo kainą. Pradėkite nuo juokingo skaičiaus ir grįžkite atgal. Jei pardavėjas pateikia pasiūlymą, kuriame nurodyta tam tikro dydžio mėnesinė įmoka pagal 60 mėnesių termino paskolą, pasakykite, kad norite tokios pat įmokos su 48 mėnesių paskola.

Į prekybos saloną įeikite pasitikėdami savimi, laikykitės savo nuomonės ir nesijauskite blogai, jei atsisakysite bet kokio pasiūlymo. Taip pat gali būti naudinga pasipraktikuoti derybų strategijas ir taktiką, kad pasiruoštumėte.

Apžiūrėkite ir naujus, ir naudotus automobilius

Daugelis mano, kad pirkti mažai naudotą automobilį yra geriausias būdas sutaupyti pinigų įsigyjant transporto priemonę. Logika ta, kad nauji automobiliai gerokai nuvertėja vos tik jie yra parsivežami namo iš automobilių salono.
Iš tikrųjų naudoto automobilio pirkimas ne visada yra protingiausias pasirinkimas finansiniu požiūriu. Naudotų automobilių kainos priklauso nuo pasiūlos ir paklausos, kuri gali skirtis regionuose, ir makroekonominių sąlygų (naudotų automobilių kainos paprastai didėja, kai ekonomika silpna).

Svarbu (ypač jei planuojate automobilį laikyti ilgą laiką): daugiausia nusidėvėjimo patiriama per pirmuosius penkerius nuosavybės metus, vėliau grynoji nuosavybės kaina (kurios pagrindinis veiksnys yra nusidėvėjimas) gerokai sumažėja. Atotrūkis tarp galutinių eksploatacijos laikotarpio sąnaudų, patiriamų parduodant mažai naudotą automobilį už 20 000 eurų ir panašų naują automobilį už 25 000 eurų, nėra toks didelis, kaip manote.

Pirkite atsižvelgdami į pirkimo kainą, o ne į mėnesines įmokas

Automobilių pardavėjai yra pagarsėję tuo, kad potencialiems pirkėjams siūlo viliojančias mėnesines įmokas. Nesileiskite suklaidinami. Jei ši įmoka yra susieta su 72 mėnesių paskola, ji iš tiesų nėra tokia patraukli.

Visada derėkitės remdamiesi automobilio pirkimo kaina, o ne mėnesine įmoka. Taip pat įsitikinkite, kad žinote „visą“ bet kurio perkamo automobilio pirkimo kainą. Į kainą gali būti įskaičiuota daug papildomų, paslėptų išlaidų, įskaitant įvairius mokesčius, automobilio paruošimo ir pristatymo mokesčius bei automobilių prekybos salono išlaidas, apie kurias nesužinosite, jei nepaklausite automobilių pardavėjo.

Draudimo išlaidų faktorius

Į automobilio pirkimo kainą įskaičiuokite ir automobilio draudimo įmokas. Automobilio draudimo išlaidos yra svarbus bendros automobilio kainos veiksnys. Internetu gaukite draudimo įmokų kainas iš specializuotų tinklalapių, kuriuose galima rasti skirtingų draudimo bendrovių taikomus draudimo pasiūlymus. Pateiksite informaciją apie automobilio markę ir modelį bei asmeninę informaciją, įskaitant amžių ir vairavimo stažą.

Sportinių automobilių draudimo įmokos yra didesnės nei įprastų automobilių, tačiau kai kurių automobilių draudimo įmokos yra didesnės ir dėl kitų priežasčių. Pavyzdžiui, kai kurių markių ir modelių automobiliai yra labiau mėgstami automobilių vagių dėl didesnės jų perpardavimo vertės. Todėl tokių automobilių draudimo įmokos gali būti didesnės.

Automobilio avarijaDraudiminis įvykis | Asociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

Venkite impulsyvaus pirkimo

Išvenkite impulsyvaus pirkimo, prieš pirkdami automobilį atlikdami išsamius tyrimus. Pirkti automobilį dėl užgaidos yra rizikinga. Per vėlai suprasite, kad negalite sau leisti įsigyti automobilio, arba gali paaiškėti, kad jo eksploatacinės savybės neatitinka jūsų lūkesčių.

Atsižvelgę į automobilio markę, modelį ir kitas ypatybes, peržiūrėję draudimo įkainius ir finansavimo galimybes, turėtumėte pasirinkti automobilį, kuriuo galėsite džiaugtis daugelį metų.

Nepirkite priedų

Naujo automobilio pirkimas yra didelis pirkinys, ir galbūt jį grąžinsite per kelerius ateinančius metus. Jei automobilį pirksite išsimokėtinai, bendros išlaidos priedams smarkiai išaugs, todėl priedus ribokite iki minimumo. Jums tikrai nereikia visų šildomų sėdynių, o nešiojamąjį GPS navigacijos įrenginį galite įsigyti internetu už daug mažesnę kainą nei brangias įmontuotas sistemas.

Apsauga nuo rūdžių yra dar vienas priedas, kurio jums nereikia, nepaisant to, ką jums sako pardavėjas. Todėl turėtumėte labai atidžiai pagalvoti apie tai, kokių priedų jums reikia, o kurie būtų visiškai nereikšmingi.

Nepirkite pratęstos garantijos

Pardavėjų siūlomos išplėstinės automobilių garantijos yra brangios. Dar blogiau, kad jų apsauga dažnai būna labai ribota ir nepadengia daugelio naujų ar naudotų automobilių mechaninių gedimų rūšių išlaidų.

Jei perkate naują automobilį, jis turėtų būti su gamintojo garantija, suteikiančia pakankamą draudimo apsaugą jūsų automobiliui. Jei renkatės naudotą automobilį, nepamirškite, kad daugeliui jų vis dar galioja gamintojo garantijos. Ypač turėtumėte vengti pratęstos garantijos, jei ji bus įtraukta į bendrą automobilio paskolos sumą. Bendra garantijos kaina, įskaitant palūkanas, bus pernelyg didelė. Geriausia būtų tiesiog padėti tuos pinigus į taupomąją sąskaitą galimam automobilio remontui ir techninei priežiūrai.

Visada išbandykite automobilį

Devyniasdešimt procentų žmonių, kurie įsigijo naują automobilį, pirmiausia jį išbandė. Nebūkite tarp tų 10 proc., kurie to nepadarys. Automobilį turite išbandyti dėl daugelio priežasčių, tačiau pirmiausia turėtumėte galvoti apie patogumą. Yra automobilių, kuriuos vairuodami tiesiog nesijausite patogiai. Jei taip nutiks, ieškokite kito automobilio. Jei turite vaikų, pasiimkite juos su savimi į bandomąjį važiavimą. Jų komforto lygis taip pat svarbus - ir patikėkite, jie sąžiningai įvertins automobilį.

Be patogumo, atkreipkite dėmesį ir į šiuos veiksnius:

  • Važiavimo patogumas. Automobilis turi veikti sklandžiai ir tyliai.
  • Vaizdas. Įsitikinkite, kad vaizdas iš kiekvieno veidrodėlio yra priimtinas ir kad tiesiai matote visus prietaisų skydelio rodmenis.
  • Valdikliai. Įjunkite ventiliatorių, raskite posūkių signalus ir įjunkite priekinio stiklo valytuvus. Įsitikinkite, kad viskuo lengva naudotis. Kai kurių žmonių pirštai yra per dideli, kad jie galėtų valdyti tam tikrus kai kurių automobilių jungiklius, mygtukus ar svirtis.
  • Valdymas ir stabdžiai. Įsitikinkite, kad automobilis reaguoja, kai paspaudžiate akceleratoriaus pedalą arba stabdžius. Automobiliai labai skiriasi jautrumu, todėl turite išsirinkti būtent tokį automobilį, kuris geriausiai atitiktų jūsų pageidavimus.

Pirkdami naudotą automobilį apsilankykite pas mechaniką

Jei planuojate pirkti naudotą transporto priemonę, prieš galutinai įsigydami automobilį, būtinai jį kruopščiai patikrinkite pas mechaniką. Automechanikas apžiūrės automobilį ir ieškos neįprastų nusidėvėjimo požymių bei kitų galimų techninių problemų.

Visos mechaniko rastos techninės problemos ar techninės priežiūros klausimai gali nulemti, ar automobilį pirksite, ar ne. Profesionali automechaniko ataskaita taip pat gali suteikti jums svertų derėtis dėl mažesnės automobilio pirkimo kainos.

Pabaigai

Galiausiai, automobilio pirkimas yra svarbus pirkinys, todėl svarbu ištirti kiekvieną šio proceso aspektą. Skirkite papildomo laiko ir pastangų, kad į derybas eitumėte gerai pasiruošę ir sudarytumėte geriausią įmanomą naujo ar naudoto automobilio sandorį. Laikydamiesi šiame straipsnyje pateiktų patarimų, gausite geriausią įmanomą automobilio kainą.

Top