Pirmą kartą automobilį perkantiems vartotojams skirti patarimai

Dėl COVID-19 pandemijos važiuoti viešuoju transportu ar skristi lėktuvu dabar gali atrodyti ne taip jau saugu. Daugeliui kitas logiškas žingsnis - apsvarstyti galimybę įsigyti automobilį. Žmonės, kurie anksčiau niekada neturėjo automobilio, dabar staiga pirmą kartą gyvenime susiduria su nelengva automobilio pirkimo užduotimi.

Apie kreditus automobiliamsAsociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

1. Nustatykite biudžetą

Neišleiskite daugiau, nei turite. Tai atrodo labai akivaizdu, bet vis tiek verta pakartoti. Išsiaiškinkite, kiek pinigų galite išleisti, tikėkimės, per daug nepakeisdami savo gyvenimo. Ar turite pakankamai pinigų, kad galėtumėte sumokėti iš anksto grynaisiais? O gal jums reikia paskolos?

Jei jums reikia paskolos, galite naudotis lengvai mūsų svetainėje esancią paskolos automobiliui skaičiuokle. Galite pradėti nuo įmokos, numatomos metinės palūkanų normos ir paskolos termino, ir ji pateiks jūsų išlaidų limitą. Nepamirškite atsižvelgti į mokesčius, rinkliavas ir pan. Bet koks jūsų priimamas finansinis sprendimas ar pradinis įnašas atitinkamai padidins biudžetą.

2. Įsigykite jį anksčiau nei jo jums prireiks

Dar vienas dalykas, kurį reikia turėti omenyje perkant automobilį, yra tas, kad automobilį reikia pirkti anksčiau, nei jums jo prireiks. Iš esmės, jei susidursite su situacija, kai negalėsite nuvykti į darbą, nes neturite automobilio, tai reiškia, kad greičiausiai neturėsite tiek daug laiko skirti kruopščiam tyrimui ir finansavimo galimybių įvertinimui. Žvelkite į priekį. Jei numatote, kad jums greitai prireiks automobilio, geriau jį įsigyti anksčiau nei vėliau.

3. Apsvarstykite ir metų laiką

Yra tam tikrų metų laikų, kai potencialiai galite sudaryti geresnį sandorį. Vasaros pabaigoje ir rudenį paprastai pardavėjai stengiasi „išvalyti“ senesnes atsargas, laukdami naujų automobilių modelių.

4. Žinokite, kokio tipo automobilio norite

Jūs tikrai spėjote pastebėti, kad yra daugybė automobilių tipų, iš kurių galima rinktis. Koks automobilis atitinka jūsų poreikius? Ar norite ko nors kompaktiško, nes gyvenate mieste? O gal norite kažko didesnio, kad tilptų visi jūsų kroviniai ir šeimos nariai? Ar gyvenate ten, kur būna nepalankios oro sąlygos? Apie visus šiuos dalykus reikia pagalvoti svarstant apie automobilį. Be to, paklauskite savęs, ar norite rinktis naują, ar naudotą automobilį. 

Nauji automobiliai, žinoma, reiškia, kad gausite gamyklinę garantiją ir išvengsite situacijų, kai reikia rūpintis ankstesnių savininkų pridarytomis problemomis. Tačiau nauji automobiliai taip pat būna brangesni ir dar nėra nuvertėję. Pirkdami naują automobilį patirsite nusidėvėjimo nuostolį. Naudoti automobiliai gali būti pigesni, tačiau juos reikia individualiai apžiūrėti, prieš priimant galutinį sprendimą.

Tačiau dabar taip pat žinokite, kad jei galvojate apie naudotą automobilį, orientuokitės tik į tuos automobilius, kuriems prieš pardavimą buvo atlikta tam tikra patikra ir jūs galite matyti labai aiškius bei išsamius duomenis.

5. Ištirkite jums patinkantį automobilį

Kai susiaurinsite paiešką iki vieno ar kelių automobilių, metas skaityti atsiliepimus. Yra keletas vietų, kuriose galima paskaityti automobilio apžvalgas. Pažiūrėkite, ar galite rasti kokių nors ilgalaikių automobilio apžvalgų. Paprastai automobilių gamintojai žurnalistams automobilius skolina tik savaitei, todėl, nors iš trumpesnių apžvalgų gausite gana gerų vairavimo įspūdžių ir esminių pastebėjimų, daugumoje jų nebus įžvalgų apie tai, ką iš tikrųjų reiškia „gyventi“ su automobiliu ilgą laiką.

Taip pat pasidomėkite ir konkrečių automobilių saugumo reitingu. Norėdami gauti informacijos apie ekonomiškumą, tiesiog ieškokite metų, markės ir modelio įvairiose automobilių tematikos interneto svetainėse, kurios yra oficialios informacijos apie degalų ekonomiškumą šaltinis.

Galiausiai skaitykite forumus. Beveik kiekvienas automobilio modelis turi specialius automobilių forumus: internetines bendruomenes, kuriose savininkai renkasi aptarti remonto, problemų ar pasikeisti istorijomis. Peržvelgę forumus galite sužinoti, ar savininkai rado dalykų, kurie dažniausiai buvo sugedę visuose jų automobiliuose, arba išklausyti jų nusiskundimų. 

Top