„EstateGuru“ trečiajį ketvirti sparčiai augo tiek paskolų apimtys, tiek pajamos

Paskolų, užtikrintų nekilnojamuoju turtu, teikimo platforma „EstateGuru“ padidino savo pajamas 81 procentu, o platformos paskolų apimtys augo net 85 procentais.

estateguru logoNuotrauka: © EstateGuru

„EstateGuru“ išlaikė stabilų paskolų apimčių augimą visą III ketvirtį. III ketvirtį, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, platformos paskolų kiekis augo 85% (nuo 28,4 mln. eurų iki 52,6 mln. eurų), o pajamos padidėjo 81 proc. (nuo 1 mln. eurų iki 1,9 mln. eurų).

Didžiausias indėlis į Vokietijos rinką buvo 23,5 mln. eurų, po to - Estija, kuri sudarė 13,4 mln. eurų. Taip pat matėme gražų naujų investuotojų antplūdį - 10,4% daugiau nei 2020 m. III ketvirtį (7777 nauji investuotojai 2020 m. Ir 8586 investuotojai 2021 m.).

Prie mūsų prisijungė 2548 nauji investuotojai iš šalių, kuriose veikiame (Vokietija, Suomija, Estija, Lietuva, Latvija) ir 6038 iš šalių, kuriose neturime savo biurų (didžiausios grupės iš Italijos, Nyderlandų, Ispanijos ir Graikijos).

Mūsų investuotojai uždirbo 4,1 mln. eurų palūkanų per 2021 m. III ketvirtį, palyginti su 2,7 mln. eurų 2020 m. III ketvirtį. 2021 m. III ketvirtį finansavome 248 projektus 52,6 mln. 2020 m. 2021 m. III ketvirtį vidutinė grąžintų paskolų grąža buvo 10,4%.

„Vienas iš svarbiausių trečiojo ketvirčio įvykių buvo mūsų sėkmingai užbaigtas 5,8 mln. eurų rizikos kapitalo investicijų etapas. Pagrindinis turo investuotojas buvo „TMT Investments Plc“, JK rizikos kapitalo fondas ir akcinė bendrovė, kuri taip pat buvo ankstyvoji „Bolt“ bei „Pipedrive“ investuotoja.

Tarp kitų investuotojų buvo Šveicarijos rizikos kapitalo fondas „Verve Ventures“ ir „Swiss Immo Lab“ bei Čekijos investicinio banko „J&T“ investicinės bankininkystės padalinys „J&T IB“ ir „Capital Markets“.

Taip pat turėjome investuotojų iš Austrijos, Vokietijos ir Kipro. Turime daug planų technologijų tobulinimui ir plėtrai ateinantiems keliems metams, o šio lėšų rinkimo etapo sėkmė padės mums to pasiekti ir toliau tobulinti nekilnojamojo turto finansavimo platformos veiklą“, - sako Marek Pärtel. „EstateGuru“ įkūrėjas ir generalinis direktorius.

„Esame teigiama prasme nustebinti pritrauktų talentų, kas mėnesį įdarbiname bent 10 naujų kolegų visoje Europoje. Mūsų plėtros planai puikiai paremti geriausiais tarptautiniais talentais ir plataus užmojo technologijų gairėmis “, - apie būsimus planus komentavo Pärtel.

Apie „EstateGuru“

„EstateGuru“ yra pirmaujanti Europoje platforma, teikianti nekilnojamuoju turtu užtikrintas paskolas MVĮ ir kruopščiai atrinktas investavimo galimybes mūsų pasaulinei investuotojų bendruomenei.

Kuriame skaitmeninę ir be sienų ekosistemą nekilnojamojo turto finansavimui ir investicijoms Europoje ir už jos ribų. Sujungę skirtingus paslaugų teikėjus, MVĮ ir investuotojus į vieną bendrą rinką, galime pasiūlyti unikalumą, ko kitos finansų institucijos negali pasiūlyti.

Tai vientisa, tarpvalstybinė ir skaitmeninė paslauga paskolų gavėjams ir investuotojams. Komandą sudaro 70 profesionalų iš 13 skirtingų tautybių, įsikūrusių Taline (pagrindinis ofisas), Rygoje, Vilniuje, Helsinkyje, Londone, Berlyne ir Amsterdame.

Top