JAE verslininkas Nitinas Shelke netaps Medicinos banko savininku

Medicinos bankas šią naujieną pranešė per „Nasdaq“ Vilniaus biržą. Pagrindiniai akcininkai yra Konstantinas Karosas su 90,13 proc. akcijų ir jo valdoma bendrovė „Western Petroleum Limited“ su 9,87 proc

stop 634941 640Asociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

Medicinos bankas taip pat pranešė, kad Europos centrinis bankas (ECB) priėmė sprendimą neprieštarauti K. Karosui ir „Western Petroleum Limited“ įgyti Medicinos banko akcijų suteikiamas balsavimo teises. Pagal ECB sprendimą, visos akcijų suteikiamos balsavimo teisės buvo perleistos K. Karoso 100 proc. kontroliuojamai bendrovei „MB valdymas“.

Šiuo metu K. Karosui priklauso 90,13 proc. banko akcijų, „Western Petroleum Limited“ valdo 9,87 proc. banko akcinio kapitalo.

„ECB sprendimas mums leis galutinai formalizuoti Medicinos banko akcininko statusą ir be apribojimų įgyvendinti akcininko teises. Vienas etapas baigėsi, laikas atversti švarų lapą ir toliau kurti ilgalaikę banko vertę. Banko pardavimui nesakau „ne“, tačiau šiuo metu nėra jokio poreikio skubėti – tai strateginis sprendimas, kuriam gerai pasirengti reikia laiko“, – pranešime sakė K. Karosas.

Jo teigimu, pastarieji įvykiai neturės įtakos nei banko veiklai, nei tolimesnei strategijai – Medicinos bankas ir toliau orientuosis į smulkų ir vidutinį verslą, žemės ūkio sektoriaus finansavimą ir privačios bankininkystės paslaugas, išnaudodamas savo turimą didžiausią  padalinių tinklą visoje Lietuvoje.

Apie sudarytą Medicinos banko akcijų pardavimo N. Shelkei sutartį buvo paskelta pernai gegužę. Rugsėjo mėnesį planuojamam sandoriui pritarė Vyriausybinė strateginius sandorius tikrinanti komisija.

Medicinos bankas pernai uždirbo 3,607 mln. eurų neaudituoto grynojo pelno – 9,6 proc. mažiau nei 2019 metais. Banko grupės grynasis pelnas siekė 3,838 mln. eurų ir buvo 0,3 proc. mažesnis nei prieš metus.

Banko turtas per praėjusius metus išaugo 9,3 proc. ir gruodžio pabaigoje siekė 389,518 mln. eurų, banko grupės turtas padidėjo 9,3 proc. iki 388,404 mln. eurų.

Medicinos banko grupei priklauso bendrovės „Saugus kreditas“ ir „TG Invest-1“.

Top