2 mln. eurų kreditą SEB bankui suteiks „Vilpak“

Spaustuvių įmonių grupė kreditą panaudos sandėlio Vilniuje statyboms.

nt rinka sasd323Asociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

„Dėl tarptautinių konvencijų įtakos ir vis didėjančio dėmesio aplinkosaugai, investicijos į aplinkai draugišką pramonę bei jos kuriamą produkciją ilgainiui taps normalia praktika. Tiesa, šiai pažangai neretai trukdo ne žinių ar noro, bet tikslingo finansavimo trūkumas, nes, norint išlaikyti konkurencingumą ir, nestabdant verslo procesų pereiti prie inovatyvių gamybos linijų, būtinos ilgalaikės investicijos. Kadangi SEB grupėje tikime, kad įmonės, turinčios strateginį ir ilgalaikį požiūrį į tvaraus verslo vystymą, padidina savo sėkmės tikimybę, banko investicijas tikslingai nukreipiame tokių projektų finansavimui. „Vilpak“, atidžiai rinkdamasi savo tiekėjus bei gamybos medžiagas, naudodama energiją tausojančias sistemas ir anglies dioksidą mažinančias logistikos priemones, atitinka visus šiuolaikiškus SEB banko partneriams keliamus reikalavimus“, – sako SEB Lietuvoje Mažmeninės bankininkystės tarnybos vadovė Sonata Gutauskaitė-Bubnelienė.

Pasak jos, planuojama, kad ateityje, sprendžiant dėl finansavimo suteikimo, SEB bankui vienais pagrindinių rodiklių bus ne tik įmonės likvidumo rodikliai, bet ir jos suformuota „žalia“ valdymo strategija bei nuosekliai įgyvendinama aplinkai draugiška ir tvari veikla.

„Pakuočių užsakovai į rinkos pokyčius reagavo skirtingai – vieni laikinai stabdė užsakymus, o kiti stengėsi bet kokia kaina užsitikrinti nenutrūkstamą tiekimą ir ėmė kaupti papildomas atsargas. Nors naujų klientų paieška gerokai sulėtėjo – buvo atšauktos pasaulinės parodos ir susitikimai – tačiau jau vasaros viduryje pasiekėme ikikarantininį lygį ir nutarėme nekeisti plėtros planų. Vienintelis dalykas, kuris pasikeitė – tai atsirado daugiau neapibrėžtumo, tapo sunkiau planuoti, kas bus rudenį ir žiemą, tačiau kaip niekad aišku, kad reikia būti nuolatinėje parengtyje dirbti visu pajėgumu. Nuosavas sandėlis generuoja pakankamai aiškią, apčiuopiamą finansinę grąžą. Be to, tinkamai išspręstas žaliavų ir pagamintos produkcijos klausimas leidžia užtikrinti efektyvų vidinės logistikos veikimą. Galimybė greitai gauti gamybai skirtas medžiagas yra kertinė efektyvios gamybos dalis. Nuosavas sandėlis taip pat padeda sumažinti ir logistikos kaštus, o šiuo metu tai yra itin svarbu“, – vertina „Vilpak“ spaustuvės bendrasavininkas Mindaugas Mizaras.

Top