"Fiat Chrysler" su Italijos vyriausybe derasi dėl 6.3 mlrd. eurų kredito

Toks kreditas padėtų koncernui išlikti Italijoje. Pati bendrovė teigia, kad bendradarbiauja su 12 tūkst. tiekėjų, kurie kartu turi apie 120 tūkst. darbuotojų, tad paskola padėtų didelei daliai Italijos įmonių.

peilis eurai sakuteAsociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

„Fiat Chrysler“ padalinys Italijoje derasi su Italijos vyriausybe dėl 6,3 mlrd. eurų kredito, kuris automobilių gamybos milžinei padėtų išsaugoti veiklą Italijoje. Pagal vyriausybės balandį patvirtintą „potvarkį dėl likvidumo“, valstybė gali suteikti garantijų paskoloms nuo užsitęsusio karantino nukentėjusioms Italijos bendrovėms.

„FCA“ padalinys Italijoje kreipėsi į Italijos vyriausybę dėl SACE [Italijos eksporto kreditų agentūros] garantijos kreditui, kuriuo būtų siekiama paremti automobilių gamybos grandinę Italijoje, kurią sudaro apie 10 tūkst. mažųjų ir vidutinių įmonių“, – pareiškė bendrovė savaitgalį paskelbtame pranešime.

Pasak „Fiat Chrysler“, su Italijos banku „Intesa Sanpaolo“ jau pradėtos derybos dėl 3 metų kredito, kuris būtų skirtas išimtinai bendrovės veiklai Italijoje. Koronaviruso pandemija sudavė didžiulį smūgį pasaulio automobilių gamybos sektoriui, nes automobilių paklausa beveik išnyko, o gamyklos buvo priverstos nutraukti gamybą.

„Fiat Chrysler“ pareiškė, jog naujosios paskolos lėšos bus „skirtos vien tam, kad būtų galima atlikti su veikla susijusius mokėjimus Italijos tiekėjams ir paremti jų likvidumą“, taip pat „kad būtų galima paremti gamybos Italijos gamyklose ir investicijų atnaujinimą“.

Automobilių gamybai tenka 6,2 proc. Italijos bendrojo vidaus produkto (BVP). Be to, su šiuo pramonės segmentu yra susiję 7 proc. darbo vietų apdirbamosios pramonės sektoriuje. Italijoje „Fiat Chrysler“ 16 gamyklų ir 26 tyrimų ir plėtros centruose turi beveik 55 tūkst. darbuotojų.

Bendrovė, jos pačios teigimu, bendradarbiauja su 12 tūkst. tiekėjų, kurie kartu turi 120 tūkst. darbuotojų.

Top