„Revolut“: kartu galime padėti Lietuvos medikams kovoti su COVID-19 virusu

revolutNuotrauka: © Revolut„Revolut“ kartu su „Maltos ordinu“ ir savo klientais, kurių Lietuvoje yra beveik 300 000, padės Lietuvos medikams greičiau surinkti lėšų, reikalingų pačioms svarbiausioms apsauginėms priemonėms įsigyti. Visi „Revolut“ klientai galės prisidėti prie šios pagalbos, naudojant programėlės įrankį „Aukojimas“. Labdaros organizacijoms bus pervesta 100% klientų nurodytos sumos, už operaciją nepasiliekant jokių mokesčių.

Paramos lėšomis bus įsigytos apsauginės priemonės medikams, tiesiogiai dirbantiems ir turintiems kontaktą su sergančiais arba galimai sergančiais asmenimis ligoninėse. Šiandien Lietuvos medikams labiausiai trūksta respiratorių, apsaugančių kostiumų, vienkartinių pirštinių ir veido kaukių. Šių priemonių poreikis yra kur kas didesnis nei šiuo metu galima įsigyti už Lietuvos įmonių ir piliečių paaukotas lėšas.  Visos surinktos lėšos bus skirtos priemonių įsigijimui ir tiekimui, jokie administraciniai mokesčiai netaikomi. Priemonės bus perkamos ir teikiamos ligoninėms, atsižvelgiant į surinktą paramos sumą ir esamą poreikį.

Jeigu šių priemonių bus įsigyta pakankamai, visa suaukota parama pasieks medikus, tik kitokia forma, atsižvelgiant į esamą situaciją - tai ko tuo metu jiems reikės labiausiai. 

„Šioje situacijoje tai yra pats mažiausias darbas, kurį mes galime atlikti, palaikydami sunkiomis ir pavojingomis sąlygomis dirbančius medikus. Technologijos aukojimo procesą supaprastino ir jis tapo lengvai prieinamas mūsų klientams. Manau, kad  šiuo metu mūsų visų sukurtus įrankius reikėtų nukreipti tinkama linkme ir gerai, kad esame sukūrę paprastą aukojimo priemonę, kuria šiandieną galime pasinaudoti, tam, kad būtiniausioms apsaugos priemonėms būtų galima paaukoti pinigus akimirksniu“, - sako Virgilijus Mirkės, „Revolut Bank“ vadovas Lietuvoje. 

Pasaulyje „Revolut“ bendradarbiauja ir su kitomis organizacijomis, kurioms yra teikiama klientų parama: „Gydytojai be sienų“, Britanijos Raudonasis kryžius, „Gelbėkit vaikus“, Pasaulio gamtos fondas (WWF),  „ILGA-Europe“, „Rainforest Alliance“ ir kt. 

Top