SEB bankas su „Swedbank“ skolina 90 mln. eurų „Linas Agro“

Abu bankai lygiomis dalimis teiks sindikuotą 90mln. eurų paskolą bendrovei. Pinigus „Linas Agro“ ketina panaudoti apyvartinėms lėšoms finansuoti, produkcijos įsigijimui ir derliaus supirkimui.

deal 4131445 640Asociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

„Šie metai grūdinių ir daugelio kitų kultūrų augintojams itin palankūs dėl padėties tarptautinėse rinkose, jie galės realizuoti derlių istoriškai aukštesnėmis kainomis, tad didėja ir lėšų derliui pirkti poreikis. Skirta paskola leis užtikrinti tinkamą ūkininkų aprūpinimą būtinomis priemonėmis būsimam derliui auginti bei supirkti šiemetinį. Kartu tikimės, kad planuojama kooperacija su AB „Kauno grūdai“ leis didinti prekybos ir eksporto apimtis“, – komentuoja Tomas Pučkis, AB „Linas Agro“ generalinis direktorius.

Pasak jo, palyginti su praėjusiais metais, Lietuvoje šiemet kviečių pasėlių plotai didėjo bemaž 6 proc., rapsų – daugiau nei dešimtadaliu. Auga ir šių dviejų kultūrų grūdų, ir pašarinių grūdų supirkimo kainos, tad didėja ir lėšų derliui pirkti poreikis.

„Akcinė bendrovė „Linas Agro“ – viena didžiausių Lietuvos ir Latvijos žemės ūkio produktų prekybos įmonių, užimanti itin svarbią poziciją augalininkystės sektoriuje. Augant pagrindinių kultūrų, kviečių ir rapsų kainoms, mums svarbu padėti užtikrinti, kad derlius būtų sklandžiai supirktas iš mūsų šalies ūkininkų. Vertiname ilgametį bendradarbiavimą, įmonės pasitikėjimą banko ekspertais ir sprendimą pasirinkti SEB banką pagrindiniu šios paskolos teikėju“, – teigia Vilius Juzikis, SEB banko valdybos narys ir Verslo bankininkystės tarnybos vadovas.

„Swedbank“ Verslo klientų tarnybos vadovas Antanas Sagatauskas sako: „Esame labai dėkingi už išreikštą pasitikėjimą mumis bei galimybę reikšmingai prisidėti prie „Linas Agro“ finansavimo. Kadangi šiais metais tikimasi išties gero derliaus, ši paskola padės atliepti išaugusius ūkininkų poreikius bei sėkmingai pasiruošti kitiems metams.“

AB „Linas Agro”  yra vienas didžiausių grūdų eksportuotojų ir prekių bei paslaugų žemdirbiams tiekėjų Lietuvoje, jos pernai birželį pasibaigusių 2019–2020 finansinių metų konsoliduotos pajamos siekė 477 mln. eurų.

„Įmonių grupei „Linas Agro Group“ SEB bankas kartu su „Swedbank“ ir „Luminor“ banku neseniai suteikė sindikuotą paskolą įmonės „KG Group“ įsigijimo sandoriui finansuoti. Liepą Lietuvos konkurencijos taryba suteikė leidimą „Linas Agro Group“ vykdyti koncentraciją ir įsigyti AB „Kauno grūdai“, AB „Kaišiadorių paukštynas ir AB „Vilniaus paukštynas“, taip pat susijusius su jomis įmonių kontrolinius akcijų paketus.

Užbaigusi šį įsigijimą AB „Linas Agro Group“ gerokai išplės veiklos mastą bei geografiją ir taps vertikaliai integruota maisto ir žemės ūkio verslo grupe, teikiančia produktus „nuo lauko iki stalo“ ir kuriančia didesnę pridedamąją vertę klientams visose veiklos srityse.

AB „Linas Agro Group“ kartu su valdomomis įmonėmis vykdo veiklą keturiose valstybėse – Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Ukrainoje. Grupės įmonėse dirba daugiau kaip 2 100 darbuotojų. Konsoliduotos Grupės pajamos praėjusiais 2019–2020 finansiniais metais siekė 658 mln. eurų.

 
Top