„Mogo“ išplatino 30 mln. eurų obligacijų emisiją

Latvijos finansinių technologijų bendrovė įvykdė didžiausią Baltijos šalyse privačios bendrovės obligacijų emizijos platinimą.

mogoNuotrauka: © Mogo

Esamiems „Mogo“ obligacijų savininkams, taip pat naujiems privatiems bei instituciniams investuotojams Baltijos regione pasiūlytos trijų metų trukmės, 1 tūkst. eurų nominalios vertės obligacijos su 11 proc. metine palūkanų norma. Viešas siūlymas susidėjo iš dviejų dalių – siūlymo naujiems investuotojams ir siūlymo esamiems investuotojams mainyti turimas obligacijas į išleidžiamas naujas su papildoma premija, teigiama „Mogo“ pranešime.

Obligacijų įsigijo daugiau nei 840 investuotojų, 71,4 proc. emisijos įsigijo esami „Mogo“ obligacijų savininkai, nusprendę toliau investuoti į kompaniją. Didžioji dalis investuotojų (73,3 proc.) yra iš Latvijos, 17,7 proc. – iš Estijos ir 0,3 proc. – iš Lietuvos. 8,6 proc. sudaro investuotojai iš kitų Europos šalių. Pagrindinis obligacijų platinimo organizatorius buvo „Signet Bank“.

Tarptautinei finansinių technologijų grupei „Mogo Finance“ priklausanti „Mogo“ priklauso ir siūlo automobilių lizingo paslaugas, išperkamąją nuomą ir ilgalaikę nuomą. Bendrovė Valtijos šalių kapitalo rinkoje dalyvauja nuo 2014 metų. Ne vėliau kaip iki šių metų kovo 31 d. obligacijas planuojama įtraukti į „Nasdaq Riga“ vertybinių popierių biržos Baltijos obligacijų sąrašą.

„Mogo Finance“, kurios būstinė yra Rygoje, veikia keturiolikoje valstybių įvairiuose pasaulio regionuose – Baltijos šalyse Vidurio, Rytų ir Pietryčių Europos valstybėse, Artimuosiuose Rytuose, Kaukaze ir Centrinėje Azijoje bei Rytų Afrikoje.

Top