„European Merchant Bank“ pradės teikti pradės teikti paskolas

Pernai specializuoto banko licenciją įsigijęs bankas aktyvuoja savo veilką. Pagrindinė veiklos kryptis - kreditai naujoms ir smulkioms įmonėms.

embankNuotrauka: © European Merchant Bank

„European Merchant Bank“ vadovės ir valdybos pirmininkės Monikos Rimkūnaitės-Bložės teigimu, bankas per porą artimiausių mėnesių planuoja suteikti 1 mln. eurų paskolų smulkiajam verslui, o iki šių metų pabaigos padidinti paskolų portfelį iki 15 mln. eurų.

„Manome, kad finansų rinkose dėl pandemijos ir ateities tvyrantis netikrumas yra galimybė mūsų bankui sustiprinti pozicijas rinkoje padedant augti pirmiausiai mažoms įmonėms, ypač toms, kurios nepateko tarp valstybės remiamų verslo šakų pristabdžius pandemiją“, – pranešime sakė M. Rimkūnaitė-Bložė.

Pasak jos, Lietuvoje pastaruoju metu įsikūrė daug startuolių, kurie turi didelių planų ir įdomių verslo idėjų, tačiau dažnai jaučiasi antrarūšiai klientai, kai kreipiasi paskolų į didžiuosius bankus – pirmiausiai dėl savo dydžio ir trumpos veiklos istorijos.

„Kitas mūsų taikinys – seniai veikiančios mažos uždarosios akcinės bendrovės, mažosios bendrijos ir individualios įmonės, siekiančios palankiomis sąlygomis užsitikrinti lėšų esamiems projektams finansuoti, taip pat įmonės nepatekusios į valstybės remiamų verslo sričių sąrašą karantinui pasibaigus“, – tvirtino M. Rimkūnaitė-Bložė.

Jos teigimu, ateityje bankas planuoja plėsti veiklą į vidutinių įmonių segmentą, teikti paslaugas Lietuvos ir užsienio finansų institucijoms, aptarnauti tarptautinius klientus ir plėsti savo veiklą tarptautinėse rinkose.

„European Merchant Bank“ planuoja teikti paskolas ne trumpesniam nei 12-24 mėnesių laikotarpiui. Planuojama vienos paskolos suma – iki 20 tūkst. eurų metinės palūkanos – nuo 15 procentų.

Pasak banko vadovės, artimiausiu metu planuojama sukurti patogią elektroninę platformą banko klientams, teikti visas pagrindines paslaugas įmonėms.

Liepos pabaigoje „European Merchant Bank“ turtas Lietuvoje sudarė 8,4 mln. eurų, paskolų portfelis – 2,2 mln. eurų.

Specializuotas bankas gali teikti pagrindines banko paslaugas – priimti indėlius, skolinti lėšų, teikti lėšų pervedimo ir kitas įprastas paslaugas, išskyrus investicines paslaugas.

Top