Saulės elektrinių plėtrai - žaliasis kreditas iš SEB

Viena didžiausių Baltijos šalyse logistikos, nekilnojamojo turto vystymo ir valdymo įmonė „Sirin Development“ susitarė su SEB dėl 1.2 mln eurų finansavimo. Už paskolos lėšas bendrovė rekonstruos jau pastatytų logistikos parkų stogus ir ant jų įrengs saulės elektrines. Sugeneruota elektros energija bus naudojama pačios įmonės patalpų nuomininkų.

bendradarbiavimas23Asociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

„Tam, kad sparčiai didintume atsinaujinančiųjų energijos išteklių dalį visoje energetikos sistemoje ir taptume klimatui neutralia ekonomika, Lietuvoje per metus turėtų būti sukuriami bent dvigubai didesni žaliosios energetikos pajėgumai, negu buvo vidutiniškai kasmet iki šiol. Todėl įmonės „Sirin Development“ planai didinti elektros energijos iš atsinaujinančiųjų šaltinių gamybos pajėgumus ir bendras požiūris į tvarumo investicijas atitinka strateginius SEB banko tikslus mažinti priklausomybę nuo iškastinio kuro, valdyti riziką ir investuoti į aplinkai draugiškesnes technologijas“, – sako Artūras Vingrys, SEB banko Verslo klientų ir institucijų departamento direktorius.

„Abipusis pasitikėjimas ir bendradarbiavimas su SEB banku leis toliau nuosekliai užtikrinti žaliosios energetikos proveržį regione. Šiandien kuriame modernius, energetiškai efektyvius ir tvarius logistikos parkus. Glaudžiai bendradarbiaudami su savo partneriais ketiname ir toliau nuosekliai didinti grupės veiklai naudojamą tvarios elektros energijos dalį. Šiemet tikimės keturis kartus padidinti instaliuotų elektros gamybos pajėgumų galią, kuri šiuo metu yra 2,2 MWp, o iki 2027 metų ją padidinti iki 31,6 MWp, kad 90 proc. mūsų sunaudojamos elektros energijos būtų pagaminta iš atsinaujinančiųjų išteklių“, – teigia Laurynas Kuzavas, bendrovės „Sirin Development“ vadovas. 

SEB bankas įgyvendina savo tvarumo strategiją teikdamas paskolas tvariai veikti siekiančioms įmonėms ir finansuodamas žaliuosius pokyčius skatinančius projektus, konsultuodamas klientus apie žaliąsias galimybes versle ir kurdamas tvarias investicijų paslaugas. Prieš dvejus metus SEB bankas pirmasis Baltijos šalyse pradėjo teikti žaliąsias garantijas verslui. Tokios garantijos padeda įmonėms užtikrinti, kad jų įsipareigojimai partneriams, prisiimti vykdant žaliuosius projektus, bus įgyvendinti.

Akivaizdu, kad pasaulio ir Lietuvos verslas siekti tvarios, aplinkai draugiškos veiklos skatinamas ne tik dėl tiesioginių klimato kaitos padarinių ir besikeičiančios teisinės aplinkos bei griežtinamų reikalavimų įmonėms. Iš įmonių atsakingos plėtros reikalauja ir vis daugiau vartotojų.

Bendrovė „Sirin Development“ yra vienas didžiausių logistikos nekilnojamojo turto vystytojų Baltijos šalyse. Šiandien įmonė valdo 350 tūkst. kv. m logistikos nekilnojamojo turto Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. Visas bendrovės NT portfelis yra sertifikuotas pagal tarptautinę BREEAM sistemą.

Top