„Energia futura“ ir bankas „Luminor“ sutarė dėl 2.2 mln. eurų finansavimo

Saulės energijos sprendimuose gyventojams ir verslui besisipecializuojanti „Energia futura“ banko kredito liniją naudos apyvartinių lėšų finansavimui bei garantijų suteikimui.

Luminor signNuotrauka: © Luminor

„Luminor“ bankas 2023 metais įmonei „Energia futura“ suteikė 1,7 mln. eurų kredito liniją apyvartinėms lėšoms ir 0,5 mln. garantijų limitą. Jo ribose „Energia futura“ prašymu bankas galės išleisti garantijas įmonės užsakovams. Finansavimas suteiktas su „Invega“ garantijomis.

„Įmonė auga ypač sparčiai – per dvejus metus nuo 2022 iki 2024 m. savo pajamas ji užaugino 2,5 karto iki 16,9 mln. eurų. Tokioms įmonėms, siekiančioms ir toliau tvariai plėtoti savo veiklą, itin svarbu patikimi finansiniai partneriai, todėl didžiuojamės galėdami prisidėti prie „Energia futura“ augimo bei tolimesnio saulės energijos įdarbinimo Lietuvoje. Kviečiame ir kitas įmones kreiptis dėl finansavimo su „Invega“ garantijomis“, – sako „Luminor“ banko Verslo klientų skyriaus vadovas Darius Tamašauskas.

„Džiaugiamės, kad profesionali „Energia futura“ komanda jau aštuntus metus sėkmingai prisideda prie atsinaujinančios energetikos plėtros šalyje, įgyvendindama tvarius sprendimus privatiems namams ir verslui. Įrengti saulės elektrinių sprendimus mums patiki privatūs šalies gyventojai, privatus verslas bei valstybės valdomos įmonės ir investuotojai, vystantys saulės parkus Lietuvoje. Neabejoju, kad „Luminor“ banko suteiktas 2,2 mln. eurų finansavimas apyvartinėms lėšoms ir garantijų suteikimui atvers dar daugiau galimybių įmonei įgyvendinti didesnius projektus ir prisidėti prie atsinaujinančios energetikos plėtros šalyje“, – pažymi „Energia futura“ vadovas Kęstutis Slavinskas.

Top