„The Banker“ paskelbė geriausią banką Lietuvoje

„The Financial Times“ leidžiamas žurnalas „The Banker“ Šiaulių banką paskelbė geriausiu banku Lietuvoje. Tai jau antras banko pripažinimas pastaruoju metu - bankas pripažintas geriausiu šalyje veikiančiu banku ir žurnalo „Global Finance“

first 1427707 640Asociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

Vertindamas svarbiausius metų įvykius, „The Banker“ pabrėžia Šiaulių banko ir „Invalda INVL“ mažmeninių verslų sujungimo svarbą. Praėjusių metų lapkritį apie susijungimą paskelbusios bendrovės prieš kelias dienas sandorį užbaigė. Iš viso sandoris apima daugiau nei 210 tūkst. klientų ir per 1,2 mlrd. eurų valdomo klientų turto Baltijos šalyse. Po šio sandorio klientų patikėtos valdyti lėšos ir saugomas turtas Šiaulių banko grupėje padidėjo ketvirtadaliu ir viršijo 6 mlrd. eurų, o darbuotojų skaičius visoje Lietuvoje perkopė 1 100.

„Šį apdovanojimą gauname jau ne pirmus metus, tad akivaizdu, kad jis parodo mūsų nuoseklumą. Džiaugiuosi, kad tiek mažmeninių verslų sujungimo sandoris, tiek žaliasis būsto kreditas, tiek kiti Šiaulių banko pasiekimai buvo pripažinti“, - sako Vytautas Sinius, Šiaulių banko administracijos vadovas ir valdybos pirmininkas.

„The Banker“ įvertino ir banko žingsnius veikloje siekiant tvarumo. Šiaulių bankas šiais metais pristatė žaliąjį būsto kreditą, suteikiantį palankesnes finansavimo sąlygas A ir aukštesnės energetinės klasės būstui. A ir aukštesnės energetinės klasės pastatai sunaudoja kur kas mažiau energijos, o tai lemia ne tik mažesnes šildymo sąskaitas gyventojams, bet ir mažesnes šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijas bei teigiamą poveikį klimato kaitos mažinimui. Siūlydamas tokio tipo paskolas bankas siekia paskatinti vis daugiau gyventojų rinktis taupų ir draugiškesnį aplinkai būstą.

„The Banker“ – tai vieno garsiausių pasaulyje finansų leidinio „The Financial Times“ nuo 1926 m. leidžiamas specializuotas žurnalas, analizuojantis pasaulio bankų veiklą ir teikiantis finansų rinkos prognozes. Žurnalas skaitomas daugiau kaip 180 šalių. Geriausio banko apdovanojimą „The Banker“ kiekvienoje šalyje kasmet skiria vienam itin gerais veiklos rezultatais išsiskyrusiam bankui.

Šiais metais Šiaulių banką  geriausiu šalyje veikiančiu banku pripažino ir tarptautinis verslo ir finansų žurnalas „Global Finance“. Konkurso metu atrankos procese buvo įvertinti kiekybiniai rodikliai – turto augimas, pasiekiamumas, siūlomų sprendimų verslo plėtrai spektras, atsižvelgta ir į rinkos atstovų nuomones. 

Top