Lizingo fintech bendrovė „Orion Leasing“ Latvijoje pritraukė pirmuosius partnerius

Verslo finansavimo automatizavimo sprendimą sukūrusi lizingo fintech bendrovė „Orion Leasing“ pradėjo savo veiklą užsienyje, pirmu kartu pasirinkta artimiausia - Latvijos - rinka jau įdiegė sprendimą dviejų partnerių prekybos sistemose.

Laimonas Belickas 2Nuotrauka: „Orion Leasing“ generalinis direktorius Laimonas Belickas © „Orion Leasing“

„Orion Leasing“ sukurtu automatizuoto lizingo sprendimu Latvijoje jau naudojasi „Apple“ produkcija platinantys „iDeal“ salonai ir verslas-verslui (angl. Business-to-business, B2B) segmente veikianti bendrovė „AS Capital“, prekiaujanti įvairia IT įranga. Sprendimo įsidiegimo galimybe domisi ir dar bent kelios kitos įmonės.

„Nors Latvijoje veikiame tik kiek ilgiau nei mėnesį, mūsų partneriai jau skaičiuoja dėl įdiegto automatizuoto finansavimo sprendimo išaugusius pardavimus ir sulaukia itin pozityvių atsiliepimų iš savo klientų. Šioje šalyje išmanūs automatizuoti lizingo sprendimai verslui iki šiol nebuvo išvystyti taip, kaip fiziniams asmenims. Faktiškai esame pirmieji, pasiūlę tokio automatizacijos lygio sprendimą, kurį verslas gali lengvai pritaikyti savo kasdienėje veikloje“, – sako Laimonas Belickas, Lietuvos lizingo bendrovės „Orion Leasing“ vadovas.

„iDeal“ yra oficialus „Apple“ produktų platintojas Latvijoje, turintis „Apple Premium Reseller“ statusą, sukaupęs daugiau nei 10 metų patirties ir turintis 8-ias prekybos ir paslaugų vietas Latvijos sostinėje.

Nuo 1992 m. veikianti „AS Capital“ veiklą pradėjo kaip kompiuterinės įrangos surinkimo įmonė, o šiuo metu veiklą išplėtusi į IT sistemų ir infrastruktūros projektavimo, įrangos aptarnavimo ir priežiūros sritis. Įmonė vienija daugiau nei 60 specialistų.

Bet kuri įmonė, norėdama, kad klientai jos produktus galėtų įsigyti ir lizingo būdu, „Orion Leasing“ sukurtą automatizuotą white-label tipo finansavimo sprendimą į savo prekybos platformą gali įdiegti vos per kelias savaites. Integracija pačiai įmonei nieko nekainuoja.

„Vienintelis dalykas, ko mums reikia iš partnerio – tai prekių krepšelis ir pirkėjo registracijos numeris. Per mažiau nei minutę sistema atlieka visas būtinas patikras, įskaitant KYC (angl. Know Your Customer) procedūras ir su pinigų plovimo prevencija susijusias patikras ir pateikia sutarties projektą elektroniniam pasirašymui. Integracija leidžia galutiniam pirkėjui greitai įsigyti prekes arba per parnerio el. prekybos sistemą, arba tiesiai iš partnerio pardavimo ar prekybos salės vadybininkų“, – sako L. Belickas.

Latvijoje veikiantiems verslams siūloma integruoti veiklos nuomos sprendimą – ši lizingo įmonių teikiama finansinė paslauga patraukli dėl savo aiškios kainodaros ir lengvai planuojamų įmokų, o verslams ypač aktualu, kad tai nedidina finansinės skolos. Sutarties vertė nenugula į finansinių įsipareigojimų dalį, o kartu toks pirkinys neįsiskaičiuoja į turtą, tad nereikia periodiškai skaičiuoti turto nuvertėjimo, jo remontuoti, skirti daug laiko priežiūrai ir pan. Pasibaigus nuomos sutarties laikotarpiui, klientas gauna pasiūlymą dėl įrangos įsigijimo už likutinę vertę.

„Visos įmonės, mažos ar didelės, gali įsigyti prekes naudodamos mūsų sprendimą. Nors pirmaisiais mūsų klientais Latvijoje tapo IT srityje veikiančios įmonės, šis sprendimas gali būti aktualus ir statybinės, sodo, žemės ūkio ar bet kokios kitos technikos pardavėjams“, – aiškina L. Belickas.

„Orion Leasing“ unikalų finansavimo sprendimą verslui Lietuvoje pristatė šių metų pavasarį. Pirmieji Lietuvoje šiuo sprendimu pradėjo naudotis „Apple“ produkcija Lietuvoje prekiaujantys „iDeal“ prekybos salonai. Vos per kelis mėnesius naudojantis šiuo sprendimu finansuotų įrenginių suma pasiekė 1 mln. eurų.

Latvijoje automatizuotų sprendimų verslui sritis iki šiol nebuvo itin išvystyta.

„Įsivaizduokite – viena Latvijos prekybos įmonė pasakojo, kad vien dėl to, jog iki šiol nebuvo automatizuotų lizingo sprendimų verslui, finansuotojui tekdavo siųsti daug informacijos ir keletą dienų ar net savaičių laukti sprendimų iš finansuotojų. Tai itin nepatogu verslui, nekalbant apie nepatrauklias finansavimo sąlygas“, – sako L. Belickas.

Planuojama, kad artimoje ateityje „Orion Leasing“ automatizuotus finansavimo sprendimus verslui pasiūlys ir Estijoje, Ispanijoje bei kitose šalyse.

Top