Specializuoto banko licencijos siekianti kredito unija „Saulėgrąža“ pritraukė investuotoją 

Specializuoto banko licencijos siekianti kredito unija „Saulėgrąža“ pritraukė naują investuotoją – Audriaus Žiugždos vadovaujama bendrovė „Neverest Capital“ pertvarkymo į banką laikotarpiu į kredito uniją planuoja investuoti ne mažiau kaip 5 mln. EUR.

Gintautas PiragiusNuotrauka: Kredito unijos „Saulėgrąža“ valdybos pirmininkas Gintautas Piragius © Kredito unija „Saulėgrąža“

Kredito unijos „Saulėgrąža“ valdybos pirmininkas Gintautas Piragius sako, kad per veiklos dešimtmetį kredito unija padėjo tvirtus pamatus transformacijai į banką, o naujo lietuviško banko atsiradimas neabejotinai sustiprins konkurenciją rinkoje. 

Vilniaus regione veiklą vykdanti kredito unija „Saulėgrąža“ yra pateikusi Lietuvos bankui prašymą suteikti kredito unijai specializuoto banko licenciją. 

Šiuo metu „Saulėgrąža“ įgyvendina pertvarkymo į specializuotą banką planą, kurį patvirtino Lietuvos bankas. Įgyvendinus pertvarkymo planą, specializuoto banko licenciją kredito unija tikisi gauti iki 2024 metų vidurio. 

Gintauto Piragiaus, kredito unijos „Saulėgrąža“ valdybos pirmininko ir administracijos vadovo, teigimu, rugpjūtį minimą veiklos dešimtmetį „Saulėgrąža“ pasitinka būdama tarp sparčiausiai augančių kredito unijų šalyje. 2023 m. pirmąjį pusmetį kredito unija „Saulėgrąža“ valdė 54,5 mln. EUR turtą. Per metus „Saulėgrąža“ turtą padidino 20 proc., arba daugiau nei 10 mln. EUR. 

G. Piragius įsitikinęs, kad naujo lietuviško banko atsiradimas sustiprins konkurenciją rinkoje. 

„Sprendimas siekti specializuoto banko licencijos buvo ilgai brandintas žingsnis, kuriam buvo nuosekliai ruošiamasi. Per dešimt metų padėjome tvirtus pamatus transformacijai į banką ir turime visapusišką savo klientų palaikymą eiti šiuo keliu. 

Siekiame tapti specializuotu banku, teikiančiu visas klasikines bankines paslaugas. Mūsų tikslas – stiprus lietuviškas bankas, esantis arčiau savo kliento. Bankas, kuris išlaiko lankstumą ir prisitaiko prie kliento poreikių“, – pažymi vienas kredito unijos „Saulėgrąža“ įkūrėjų ir valdybos pirmininkas G. Piragius.

Germantė Danilevičiūtė, kredito unijos „Saulėgrąža“ valdybos narė ir administracijos vadovo pavaduotoja, papildo, kad unijos klientų skaičius pastarąjį dešimtmetį nuolat augo.

„Skaidrumas, sąžiningumas ir individualus požiūris į kiekvieną klientą – tai buvo pagrindinės vertybės, kuriomis vadovaudamiesi įkūrėme kredito uniją ir kurios mums išliko svarbiausios visą veiklos dešimtmetį. 

Apjungus tvirtą vertybinį pagrindą su mūsų ilgamete bankine patirtimi, sukaupta dirbant įvairiuose komerciniuose bankuose, sukūrėme stiprią finansų įstaigą, kurios reikalingumu neleidžia suabejoti apie mus iš lūpų į lūpas sklindančios rekomendacijos ir sparčiai augantis klientų skaičius“, – teigia G. Danilevičiūtė.

Įsigijusi reikšmingo dydžio kredito unijos pajų, bendrovė „Neverest Capital“ tapo „Saulėgrąžos“ finansiniu partneriu, kuris užtikrins reikiamą kapitalo injekciją kredito unijai pertvarkymo į specializuotą banką metu. 

Investuotojo „Neverest Capital“ atstovai papildė ir kredito unijos vadovų komandą – jie jau dalyvauja kredito unijos valdybos ir stebėtojų tarybos veikloje. 

„Neverest Capital“ akcininkas ir vadovas, kredito unijos „Saulėgrąža“ valdybos narys Audrius Žiugžda įsitikinęs, kad investuotojo pritraukimas sustiprins kredito unijos transformaciją į naują lietuvišką banką. 

Pasak A. Žiugždos, naujo specializuoto banko atsiradimas padidins finansinių paslaugų prieinamumą rinkoje ir priartins jas prie žmogaus.

„Kredito unijos pertvarkymo į specializuotą banką ir pirmųjų banko veiklos metų laikotarpiu ketiname investuoti ne mažiau kaip 5 mln. EUR į „Saulėgrąžos“ kapitalo stiprinimą. Tai padės užtikrinti stiprią kredito unijos kapitalo bazę ir tvarų augimą“, – pažymi „Neverest Capital“ akcininkas ir vadovas A. Žiugžda. 

Top