Kauno Valdorfo mokyklos bendruomenė įsigijo mokyklos pastatą: 500 tūkst. eurų paskolą suteikė Medicinos bankas

Kaune įsikūrusi visą mokymo ciklą nuo darželio iki vidurinio išsilavinimo užtikrinanti Valdorfo mokykla savo finansų partneriu išperkant veiklai reikalingą nekilnojamąjį ir kitą turtą pasirinko Medicinos banką. Pastarasis suteikė beveik 512 tūkst. eurų paskolą buvusios Vydūno vidurinės mokyklos patalpoms bei žemės sklypui įsigyti.

medicinos bankasNuotrauka: © Medicinos bankas

Medicinos banko Verslo tarnybos direktorius Julius Ivaška sako, kad investicijos į švietimo ir ugdymo sektorių yra ypač svarbios, užtikrinant tėvų galimybes pasirinkti jų vaikams tinkamiausią ugdymo įstaigą.

„Švietimo sektoriaus projektų finansavimą vertiname ypač atidžiai. Privačios įstaigos siūlo galimybę naudotis nestandartinėmis vaikų ir jaunimo ugdymo galimybėmis, didina konkurenciją švietimo sektoriuje bei padeda siekti geriausių rezultatų visai bendruomenei. Mums, kaip finansų srities atstovams, yra džiugu, kad rinkoje atsiranda gyvybingų, gerai apgalvotų bei suplanuotų švietimo projektų, prie kurių įgyvendinimo galime prisidėti“, – teigia J. Ivaška.

Medicinos bankas paskolą viešajai įstaigai Kauno Valdorfo mokyklai suteikė 15 metų.

Buvusią Vydūno mokyklą, kurioje prieš keletą dešimtmečių keletu pamainų mokėsi apie 900 mokinių, miesto savivaldybė privatizuoti bandė kelis kartus. Nuo 2010 metų Kaune veikianti Valdorfo mokykla čia savo veiklą pradėjo 2020 metų rugsėjį.

Kauno Valdorfo mokyklos vadovo Mindaugo Juknos teigimu, šiemet mokyklos steigėjai peržiūrėjo nuosavybės išpirkimo finansavimą ir ankstesnės paskolos likutį refinansavo Medicinos banke. 

Finansų įstaigos suteiktos sąlygos ir ilgesnis paskolos grąžinimo terminas leidžia lygiagrečiai planuoti ir atskirų mokyklos erdvių, tarp kurių yra sporto salė, didžioji menų salė, mokymo korpusai, sutvarkymą.

„Skaidriai ir atsakingai tvarkomi finansai, mūsų veiklos stabilumas ir ateities planai į projektą leido pritraukti banką. Tai laikau ypač rimtu įvertinimu. Šiuo metu ugdome apie 370 vaikų ir jaunuolių, pradedant darželinukais bei baigiant baigiamosiomis klasėmis. Visą mokymo ciklą pagal Valdorfo pedagogiką visoje Lietuvoje užtikrina tik Kauno Valdorfo mokykla. 6,2 tūkst. kvadratinių metrų ploto patalpos ir 2 hektarų žemės sklypas suteikia plačias plėtros galimybes, tačiau į atskirų erdvių sutvarkymą laikui bėgant reikės investuoti, parengiant tam skirtus projektus“, – prognozuoja M. Jukna.

Šiuo metu suremontuotų ir naudojamų patalpų plotas siekia 3,5 tūkst. kvadratinių metrų. Tai klasių patalpos, kalbų, muzikos, dailės, gamtos mokslų kabinetai, mokytojų kambarys, , patalpos administracijai ir ūkio dalies darbuotojams. Kauno Valdorfo mokykla turi ir savo valgyklą.

Kauno Valdorfo mokykloje dirba 48 mokytojai.

Top