„Enefit Green“ iš bankų pasiskolino 50 mln. eurų kitąmet grąžintinų paskolų refinansavimui

Estijos valstybės valdomos energetikos grupės „Eesti Energia“ atsinaujinančios energijos antrinė įmonė „Enefit Green“ pranešė su Skandinavijos „Swedbank“ ir SEB padaliniais pasirašiusi 50 mln. eurų paskolų sutartis.

 

102030Asociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

Anot pranešimo, šie penkerių metų trukmės kreditai bus panaudoti 2023 metais grąžintintinų 100 mln. eurų sumos paskolų refinansavimui.

„Enefit Green“ pažymi, jog šie refinansavimo sandoriai pagerina bendrovės skolinių įsipareigojimų struktūrą finansuojant investicijų į atsinaujančią energetiką programas.

„Bendradarbiavimas su pirmaujančiais regiono bankais padeda mūsų ilgalaikėms strateginėms investicijoms į CO2 neutralios elektros gamybą. Įrengę naujus vėjo ir saulės jėgainių parkus generuosime ekologišką elektrą už prieinamą kainą bei padidinsime regiono energetinį saugumą“, – pranešime cituojamas „Enefit Green“ valdybos narys ir vyriausiasis finansininkas Veiko Raimas.

Šiuo metu „Enefit Green“ stato keturis vėjo jėgainių parkus ir tris saulės energijos parkus, kurių bendra galia siekia 258 megavatus (MW), o investicijos į juos viršija 280 mln. eurų.

Be to, bendrovė investuoja 450 mln. eurų į 255 MW vėjo jėgainių parką Estijoje 80 MW – Lietuvoje (netoli Kelmės).

„Enefit Green“ tikisi iki 2026-ųjų keturis kartus padidinti elektros gamybą iš atsinaujinančių šaltinių – iki 1900 MW.

Top