„Luminor“ su INVEGA finansuos smulkųjį ir vidutinį verslą – tam skiria 82 mln. eurų

„Luminor“ bankas su valstybės valdoma bendrove „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) pasirašė sutartį dėl 82 mln. sumos, skirtos smulkioms ir vidutinėms įmonėms finansuoti, garantavimo.

Vytis ŽegužauskasNuotrauka: „Luminor“ banko Verslo klientų skyriaus vadovas Vytis Žegužauskas © „Luminor“

Pagal sutartyje numatytas sąlygas dėl šio finansavimo į „Luminor“ galės kreiptis smulkios ir vidutinės įmonės, kuriose dirba iki 250 darbuotojų ir kurių metinės pajamos neviršija 50 mln. eurų per metus, arba turto balansinė vertė nėra didesnė kaip 43 mln. eurų ir kurios veikia Lietuvos Respublikoje. Suteiktas paskolas bus galima panaudoti apyvartinio kapitalo poreikiams, taip pat investicijoms į plėtrą.

„Smulkus ir vidutinis verslas šiandien yra pažeidžiamas. Dar neatsigavęs po pandemijos sukeltų padarinių, jis patiria iššūkių dėl energetikos kainų kilimo ir karo Ukrainoje poveikio. Todėl priemonės smulkiam ir vidutiniam verslui būtinos siekiant išsaugoti ekonomikos stabilumą ir mes aktyviai prie to prisidedame. Pasirašyta sutartis su INVEGA leis dar labiau padidinti paskolų prieinamumą ir paskolos suteikimo greitį verslams“, - sako „Luminor“ banko Verslo klientų skyriaus vadovas Vytis Žegužauskas.

Verslo susidomėjimas paskolomis su valstybės garantijomis vis dar išlieka aktualus ir šiandieną. O pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su „Luminor“ leis verslui dar lanksčiau teikti finansavimą su valstybės pagalba, nes, teikdama finansavimą su garantija, valstybė prisiima dalį rizikos iš privačių finansuotojų, kuomet verslas neturi pasiūlyti pakankamo užstato finansų įstaigai. Džiaugiamės, kad šių garantijų priemonė pasipildė dar vienu ilgamečiu ir patikimu finansų tarpininku, kuris prisidės prie aktyvaus verslo finansavimo“, – sako INVEGOS Priemonių valdymo skyriaus vyresnioji projektų vadovė Sigita Rutkauskaitė.

Kaip nurodo INVEGA, maksimali paskolos suma vienam paskolos gavėjui yra 1 875 000 eurų, tačiau ji priklauso nuo kliento veiklos sektoriaus. Paskolos gavėjams, vežantiems krovinius keliais, gali būti skolinama ne daugiau kaip 937 500 eurų suma. Įmonių, užsiimančių pirmine žemės ūkio produktų gamyba, paskolos suma negali viršyti 234 375 eurus, smulkioms įmonėms, užsiimančioms žuvininkystės ir akvakultūrų veikla, bus skolinama ne daugiau kaip 281 250 eurų suma.

Top