„Bigbank” pateko į „Nasdaq“ Baltijos obligacijų sąrašą

Talinas/Ryga/Vilnius, „Nasdaq“ akcijų Baltijos rinka, 2022 m. rugsėjo 22 d. – „Nasdaq (NDAQ)“ praneša, kad „Bigbank“ išleistos obligacijos nuo šiandien įtrauktos į „Nasdaq Tallinn Baltijos“ obligacijų sąrašą.

bigbank blog logoNuotrauka: © Bigbank

„Bigbank“ obligacijos įtrauktos į biržos prekybos sąrašą po jų viešo siūlymo Estijos, Latvijos ir Lietuvos investuotojams. Remiantis 22,8 mln. Eur obligacijų paklausa, iš pradžių planuota bazinė platinimo suma – 10 mln. eurų – buvo viršyta daugiau nei 2 kartus, o obligacijos pritraukė 1610 investuotojus. 

„Bigbank“ neužtikrintų subordinuotų obligacijų emisijos dydis – 20 mln., obligacijos nominali vertė yra 1000 eurų, o fiksuotos metinės palūkanos – 8 proc., mokamos kas ketvirtį. Obligacijų išpirkimo termino trukmė – iki 2032 m. rugsėjo 21 d.

„Smagu, kad vis daugiau Estijos įmonių įsitraukia į viešąją rinką, kad finansuotų savo augimą ir taip suteiktų naujų investavimo galimybių Baltijos šalių investuotojams“, – sakė Kaarel Ots, „Nasdaq Tallinn“ generalinis direktorius, pažymėdamas, kad „Bigbank, pritraukęs daugiau nei 1600 investuotojų ir pasiūlęs dvigubai daugiau, gali būti tikras, kad investuotojų apetitas jų vertybiniams popieriams yra didelis.

„Bigbank“ valdybos pirmininkas Martinas Läntsas padėkojo visiems viešame pasiūlyme dalyvavusiems investuotojams už pasitikėjimą įmone.

„Pirmasis viešas siūlymas buvo stipri „Bigbank“ obligacijų programos pradžia, kuri sieks 35 mln. eurų. Planuojame tęsti šią programą ir kitais metais, jei rinkos sąlygos bus palankios“, – pažymėjo M. Läntsas.

„Iš emisijos pritrauktas 20 mln. eurų kapitalas padės mums augti būsto paskolų ir įmonių finansavimo srityje Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje. Siekiame aršios konkurencijos didiesiems universaliems Baltijos šalių bankams šiuose sektoriuose ir sėkmingai augti rinkose“, – komentavo M. Läntsas.

„Bigbank AS“ buvo įkurtas 1992 m. Tartu mieste (Estijoje). Lietuvoje pradėjo veikti 2007 m. ir yra vienas iš lyderiaujančių specializuotų bankų Europoje, teikiantis vartojimo, būsto ir verslo paskolas fiziniams ir juridiniams klientams, kurio balansas ir paskolų portfelis viršija milijardą eurų.

„Nasdaq Baltic“ atstovauja „Nasdaq Tallinn“, „Nasdaq Riga“, „Nasdaq Vilnius“ vertybinių popierių biržų bei „Nasdaq CSD“ bendrus siūlymus.

Top