SEB suteikė kreditą techninės apžiūros stočiai Elektrėnuose

„Tuvlitos“ plėtrai ir atsinaujinimui Elektrėnuose SEB skolina 1,8 mln. eurų. Naują stotį galės išbandyti Vilniaus regiono gyventojai, kurie iki šiol dažniau rinkosi Lentvario gatvės techninės apžiūros punktą.

SEB LogotypesNuotrauka: © SEB

„Transporto priemonių techninę apžiūrą, ekspertizę ir kitas paslaugas teikianti įmonė „Tuvlita“ kasmet aptarnauja ir konsultuoja dešimtis tūkstančių klientų. Bendrovė savo veiklą turi pritaikyti prie Lietuvoje vykstančių pokyčių, kai sparčiai ima keistis transporto parkas, – elektra varomų automobilių daugėja kasmet. Verslas investuoja, kad galėtų prisitaikyti prie šių pokyčių, o mes finansuojame šias tikslingas permainas. Regione suplanuotos naujos modernios patalpos užtikrins didesnį energetinį efektyvumą, bus geriau pritaikytos darbuotojų ir klientų poreikiams, o taip pat prisidės prie žaliosios Lietuvos verslo pokyčių“, – sako SEB banko valdybos narė ir Mažmeninės bankininkystės tarnybos vadovė Eglė Dovbyšienė.

Paskola „Tuvlitai“ suteikta penkeriems metams, bendrovė planuoja persikelti į naujas patalpas Elektrėnuose ir tuo pačiu sumažinti Vilniuje, Lentvario gatvėje, esančios stoties apkrovą. Šiuo metu patalpos, kuriose veikia techninės apžiūros stotis, yra nuomojamos. Naujoje techninės apžiūros stotyje, kuri veiks pusiaukelėje tarp Vilniaus ir Kauno, bus įdiegta naujausia technologinė ir diagnostinė įranga, įgyvendinti aukštesnį energinį efektyvumą užtikrinantys tvarumo sprendimai.

„Stengiamės nuolat gerinti savo klientų patirtį ir išlaikyti aukštus veiklos standartus, pagal kuriuos visoms techninės apžiūros įmonėms yra suteiktas A tipo kontrolės įstaigos statusas. Techninės apžiūros atlikimo (TAS) nepriklausomumas, nešališkumas, sąžiningumas, kokybė ir priežiūra yra svarbiausi mūsų prioritetai, o įsikeldami į naujas patalpas juos dar labiau įtvirtiname – ir didžiuosiuose miestuose, ir regionuose“, – teigia įmonės generalinis direktorius Domas Sidaravičius. Jis pastebi, kad iki šiol didžiausią dalį projektų bendrovė finansuodavo savo lėšomis, bet šįkart nusprendė skolintis, o SEB banko pasiūlytos sąlygos buvo labiausiai priimtinos. 

Anot generalinio direktoriaus, darbo krūvis nemažėja, nes visoje Lietuvoje vien lengvųjų automobilių yra registruota 1,6 mln. Didžiausia transporto priemonių dalis yra gana senos, todėl patikra yra itin kruopšti – kiekvienas darbuotojas žino, kad savo darbu padeda žmonėms išvengti techninių problemų ir kelyje jaustis saugiai. 

„Tuvlitos“ atstovas priduria, kad iš pirmo karto techninę apžiūrą atlieka maždaug pusė (57 proc.) transporto priemonių vairuotojų, bet šis rodiklis, palyginti su ankstesniais metais, po truputį auga – vis daugiau vairuotojų techninę apžiūrą suvokia kaip galimybę patikrinti ir ištaisyti savo automobilio techninės būklės trūkumus, kad kelionės būtų saugios ir mažiau taršios. Techninės apžiūros specialistų teigimu, per didelis dūmingumas vis dar patenka tarp šešių svarbiausių trūkumų, kurie nustatomi lengviesiems automobiliams. Kiti dažniausiai pasitaikantys trūkumai – skysčių, tepalų nuotėkis, netinkamai sureguliuoti artimųjų šviesų žibintai, netvarkingos pakabos lankstinės jungtys, netvarkingas arba nešviečiantis valstybinio numerio žibintas.

„Tuvlita“ yra bendra Lietuvos ir Vokietijos kapitalo įmonė, įsteigta 1993 metais. Įmonėje dirba 195 darbuotojai, iš kurių 110 yra techninės apžiūros specialistai. Bendrovė taip pat teikia transporto priemonių techninės ekspertizės, techninės būklės patikros paslaugas, rengia saugos darbe mokymus ir teikia saugos užtikrinimo paslaugas, vykdo potencialiai pavojingų įrenginių techninės būklės kontrolę ir energetikos darbuotojų sertifikavimą. Bendrovė priklauso „TÜV Thüringen“ – tarptautinei techninės saugos ir kokybės sistemų sertifikavimo paslaugas teikiančių įmonių grupei.

Top