Keičiasi pirmojo šalyje alternatyvaus finansuotojo vadovas

Nuo balandžio 15 d. keičiasi alternatyvaus finansuotojo „Factris LT1“ vadovas. Pareigas palieka šios bendrovės įkūrėjas ir ilgametis vadovas Justas Šaltinis.

Brian Reaves Factris CEONuotrauka: Brian Reaves, Factris vadovas

J. Šaltinis 2015 m. įkūrė ir vadovavo pirmajai šalyje alternatyvią sąskaitų finansavimo paslaugą – faktoringą – teikiančiai bendrovei „Debifo“. Jos sėkminga veikla buvo pastebėta užsienio partnerių ir 2019 m. pradžioje „Debifo“ susijungė su tarptautine faktoringo bendrove „Factris“ bei pakeitė pavadinimą į „Factris LT1“. Tuomet „Factris“ generalinis direktorius Brian Reaves teigė, kad sutelkus tarptautines jėgas klientams bus pasiūlytos dar geresnės finansavimo sąlygos ir kokybiškesnis aptarnavimas, smulkiam ir vidutiniam verslui atsivers naujų galimybių. Vadovavimą lietuviškai bendrovei perima B. Reaves.

„Šiandien baigiu 7 metų „Debifo“ ir „Factris“ kelionę. Ji buvo viena turiningiausių ir pilna gerų prisiminimų: alternatyvaus finansavimo atradimo ir skatinimo Lietuvoje, pradinio darbo ant 5+ kėdžių, spartaus portfelio auginimo, įvairių finansavimo partnerių pritraukimo, „Debifo“ ir „Factris“ susijungimo, organizacijų ir skirtingų kultūrų integracijos, – atsisveikindamas teigia J. Šaltinis. – Per šį laikotarpį finansavome daugiau kaip 700 mln. Eur sąskaitų, padėjome daugiau kaip 1 500 smulkių ir vidutinių įmonių 5-iose šalyse. Dėkoju visiems kartu keliavusiems, o ypač Lietuvos „Factris“ komandai.“

„Factris LT1“ per pastaruosius metus augo kelis kartus. Vien 2021 m. „Factris LT1“ portfelis augo daugiau kaip 70 proc. – iki 18,9 mln. Eur. Palyginti su 2020 m., net 53 proc. augo aktyvių klientų vidutinė pasiskolinta suma – nuo 72 tūkst. iki 110 tūkst. Eur. Beje, faktoringo paslauga gauti pinigai Lietuvos įmonėms per 5 metus – nuo 2016 m. iki 2021 m. pabaigos – atpigo beveik 3 kartus. Jei 2016 m. gruodį „Factris LT1“ faktoringo mėnesio vidutinės palūkanos sudarė apie 2,48, tai 2021 m. gruodį – iki 0,84 proc.

Nyderlanduose 2017 m. įkurta kompanija „Factris“ šiuo metu nebankinio faktoringo, prekinio kredito ir kitas finansines paslaugas taip pat teikia Belgijoje, Latvijoje ir Lenkijoje. Artimiausi planai – plėstis į daugiau Europos Sąjungos šalių bei tapti didžiausiu nebankinio faktoringo lyderiu Europoje.

Top