„Revolut“ pereis prie nuolatinio lankstaus darbo, biurus pakeis „laboratorijos“

Vilnius, 2021 vasario 2. Pasaulinė finansų platforma „Revolut“, turinti daugiau nei 13 milijonų klientų visame pasaulyje, paskelbė pradedanti pereiti prie nuolatinio lankstaus darbo politikos ir naujo tipo biurų strategijos „RevLabs“ („Revolut Laboratorijos“). Įmonės biurai visame pasaulyje, įskaitant Lietuvą, palaipsniui virs bendradarbystės erdvėmis.

Revolut Vilnius Vilnius © Revolut

Reaguodama į darbuotojų pageidavimus, „Revolut“ leis didžiajai daliai iš daugiau nei 2000 savo darbuotojų pasirinkti, kada ir kaip dažnai jie norėtų dirbti namuose ar biure. Naujo tipo biuruose „RevLabs“ apie 70 proc. erdvės bus skirta bendradarbiavimui ir komandiniam darbui.

Įmonės vidiniai nuomonės tyrimai parodė, kad 98 proc. darbuotojų jaučiasi gerai dirbdami namuose, o 90 proc. komandų vadovų teigė, kad nuotolinis darbas neturėjo įtakos produktyvumui. Nepaisant to, 65 proc. darbuotojų teigė, norintys turėti galimybę ateiti į biurą tada, kai nori – kai trūksta kolegų ir galimybės asmeniškai dalintis idėjomis – dėl šios priežasties „Revolut“ biurus pritaikys bendradarbiavimui ir komandiniam darbui ir tuo pat metu visiškai palaikys darbuotojus, kurie nori likti dirbti namuose.

Darbuotojų nuomonės tyrimai taip pat atskleidė, kad nors komandos dirba nuotoliniu būdu, 92 proc. darbuotojų teigė, kad jų individualus produktyvumas nepasikeitė arba paaugo, 80 proc. darbuotojų manė, kad komandos bendradarbiavimas nepasikeitė arba pagerėjo, o 96 proc. darbuotojų teigė, kad komandos rezultatams nuotolinis darbas neturėjo įtakos arba jie pagerėjo.

Naujas biurų formatas padės geriau prisitaikyti ir prie spartaus finansinių technologijų įmonės darbuotojų skaičiaus augimo, bus sukurta daugiau erdvės jų kūrybiškam mąstymui, minčių šturmui, mokymams ir keitimuisi žiniomis – visoms veikloms, kurių žmonės taip pasiilgo karantino metu. Naujo tipo biuruose taip pat bus ramybės zonos ir erdvės susitikimams.

Šiemet „Revolut“ planuoja atidaryti „RevLabs“ keliose šalyse, kur iki šiol neturėjo savo biurų, o dabartiniai biurai palaipsniui bus pertvarkyti pagal šį naują modelį.

„Revolut“ hibridinę darbo politiką įdiegė dar koronaviruso protrūkio pradžioje, 2020 m. kovą, o darbuotojų nuomonės tyrimai parodė, kad toks darbo organizavimo būdas pasiteisino. Kone visai „Revolut“ komandai dirbant nuotoliniu būdu, paslaugų teikimui tai neturėjo jokios įtakos. Per pasaulinę pandemiją „Revolut“ grupė sėkmingai startavo trijose didelėse rinkose - JAV, Australijoje ir Japonijoje – ir pristatė naujų paslaugų, įskaitant „Junior“ sąskaitas vaikams, prenumeratų valdymo funkciją, „Revolut Plus“ paslaugų planą, prekybą žaliavomis.

„Mūsų žmonės sako, kad jiems tikrai patinka balansas, kurį jie pasiekia dirbdami namuose. Tačiau jie taip pat sako pasiilgę kolegų ir galimybės bendrauti akis į akį įgyvendinant projektus ir norintys subalansuoti namų patogumą su bičiulyste biure. „RevLabs“ leis suderinti tai, ką abi šios alternatyvos turi geriausio. „Revolut“ yra labai įdomi vieta dirbti ir norime, kad „RevLabs“ išsaugotų tą energiją. Per ateinančius mėnesius galutinai įtvirtinsime lankstaus darbo politiką, kad būtume patrauklus darbdavys dabartiniams kolegoms ir šimtams kitų, kurie prisijungs prie komandos mums augant visame pasaulyje“, – sako Jimas MacDougallas, „Revolut“ grupės personalo viceprezidentas.

Dešimt mėnesių nuotolinio darbo parodė, kad lankstumas yra naudingas tiek darbuotojams, tiek įmonei. „Revolut“ puikiai prisitaikė prie naujos darbo specifikos, nes dauguma finansinių technologijų įmonės sistemų yra paremtos debesų kompiuterija, todėl net ir nedirbant biure, viskas veikia kaip įprasta. 86 proc. „Revolut“ darbuotojų pagrindiniu darbo iš namų privalumu įvardijo tai, kad nereikia gaišti laiko važiavimui į darbą ir iš jo, 60 proc. jų teigė, kad dirbant iš namų darbo ir gyvenimo balansas tapo geresnis. 

Lietuvoje „Revolut” grupės įmonės jau yra įdarbinusios 200 žmonių bankininkystės, produktų vystymo, operacijų, finansinių nusikaltimų ir pinigų plovimo prevencijos, klientų aptarnavimo srityse. Per ateinančius metus „Revolut” komandą Lietuvoje planuoja padidinti iki 300 žmonių.

Top