Paskolų refinansavimas sulaukia išskirtinio susidomėjimo

„Bigbank“ skelbia šiemet per pirmus du mėnesius fiksavęs daugiau nei trečdaliu išaugusį paraiškų dėl paskolų refinansavimo skaičių.

gavoja03sAsociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

Atstovų teigimu, tai lėmė pagerėjęs lietuvių finansinis raštingumas bei Lietuvos banko skatinimas refinansuoti paskolas, norint gauti geresnes sąlygas, kai šiuo metu paskolų įmokos yra gerokai išaugusios.

Refinansavimas populiarėja dėl kelių priežasčių

Bankas skelbia, kad paraiškų refinansavimo kiekis sausio-vasario mėnesiais išaugo 34 proc., lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, o vidutinė refinansavimo paskolos suma siekė beveik 8 tūkst. eurų ir buvo beveik 8 proc. mažesnė. 

„Daugumos kitų paskolų rūšių vidutinės sumos augo, tačiau refinansavimo paskolų tendencijos šiuo atžvilgiu išlieka ganėtinai stabilios. Tai rodo, kad refinansuoti savo paskolas renkasi ne tik tie, kurie turi didžiules būsto paskolas, bet ir turintys daug mažesnius įsipareigojimus – geresnių sąlygų nori visi“, – komentuoja Edvard Arnatkevič, „Bigbank“ santykių su klientais valdymo departamento vadovas Lietuvoje.

Manoma, kad refinansavimo populiarumas auga dėl kredito įstaigų aktyvumo, kurios konkuruoja šiame sektoriuje, taip pat aktyvaus Lietuvos banko darbo su finansų įstaigomis bei įvairiais nuomonių formuotojais, kurie vis dažniau ir aktyviau kalba apie refinansavimo naudas net ir turintiems nedidelius įsipareigojimus. 

Taip pat „Bigbank“ pabrėžia savo reklaminės kampanijos efektyvumą: „Dar prieš pradedami reklamos kampaniją, atlikome analizę, ar tikrai klientai sutaupo refinansavę savo turimas paskolas, ir atradome realių, tikrų klientų atvejų, kai sutaupytos sumos siekdavo net 4 tūkst. eurų. Tai leido kampaniją suplanuoti daug lengviau – paprasčiausiai stengėmės perteikti tikrąją šios priemonės naudą ir skatinome žmones bent jau užpildyti paraišką, kad jie įsitikintų, ar refinansavę paskolą, galėtų sutaupyti. Kampanijos metu sulaukėme gerokai išaugusio klientų srauto, kas rodo, kad žmonės domėjosi ir išgirdo mūsų žinutę“, – pasakoja Greta Songinienė, banko „Bigbank“ marketingo vadovė Lietuvoje.

Paskolų refinansavimas leidžia brangias paskolas grąžinti pigiau

Paskolų refinansavimas išties gali padėti sutaupyti tūkstančius eurų, t. y. pigesniu būdu grąžinti brangias paskolas. Taip pat jis gali padėti asmenims, kurie laikinai susiduria su finansiniais sunkumais brangstant maisto produktams, augant mokesčiams už paslaugas, būsto paskolų įmokoms ir kt.  

Be to, kai kuriems žmonėms, jau turintiems finansinių įsipareigojimų ir pritrūkusiems lėšų būtiniausiems poreikiams, refinansavimas gali būti išeitis, kaip pasiskolinti papildomai. Refinansavus paskolas ir susimažinus mėnesio įmokas, sumažini finansinę naštą ir lengviau išgyveni sunkų finansiškai laikotarpį.

Refinansavimas gali padėti išvengti rizikos pradelsti mokėjimus. Tai svarbu, nes laiku nesumokėtos įmokos gali sugadinti kredito istoriją. O tai vėliau gali trukdyti pasiskolinti geromis sąlygomis arba iš viso gauti paskolas vartojimo reikmėms, automobiliui ar net būstui. 

„Neretai nutinka, kad į mus kreipiasi klientai, turintys paskolų ar greitųjų kreditų, už kurių skolinimąsi moka ypač brangiai. Galbūt tuo metu jiems niekas negalėjo paskolinti geresnėmis sąlygomis dėl prastos kredito istorijos, pajamų, o gal jie net nemėgino ieškoti, nelygino kelių pasiūlymų ir skubėdami priėmė tą, kurio reklamą atsitiktinai pamatė internete. Daugybė žmonių iki šiol net nežinojo, kad gali kreiptis dėl refinansavimo ir gauti geresnes sąlygas, užuot toliau mokėję didžiules įmokas“, – apibendrina E. Arnatkevič.

Top