Wojciechas Sassas paskirtas naujuoju „Luminor“ banko generaliniu direktoriumi

„Luminor“ su malonumu praneša, kad nuo šių metų kovo 18 dienos naujuoju generaliniu direktoriumi ir valdybos pirmininku tampa Wojciechas Sassas. Jo pirmtakas Peteris Bosekas iš valdybos ir generalinio direktoriaus pareigų pasitrauks dieną prieš tai.

wojciech sassNuotrauka: Luminor naujasis generalinis direktorius ir valdybos pirmininkas Wojciech Sass © „Luminor“

Wojciechas yra patyręs verslo lyderis, sukaupęs nemenką patirtį finansinių paslaugų sektoriuje bei turintis išsamių mažmeninės ir verslo bankininkystės, IT sistemų ir procesų valdymo žinių. Į „Luminor“ jis ateina iš „Aion“ – skaitmeninio Belgijos banko – buvo jo bendraįkūrėjas ir ėjo generalinio direktoriaus pareigas. Anksčiau W.Sassas yra ėjęs generalinio direktoriaus pareigas „Nationale Nederlanden Poland“, viceprezidento „BNP Paribas Bank Polska“ valdyboje ir vadovo „BCG Poland“.

Nilsas Melngailis, „Luminor“ banko stebėtojų tarybos pirmininkas:

„Džiaugiuosi, kad Wojciechas taps naujuoju mūsų generaliniu direktoriumi. Jis buvo atrinktas po išties plačios tarptautinės paieškos, kurią atliko mūsų stebėtojų taryba. Wojciechas prie „Luminor“ prisijungia turėdamas įspūdingų pasiekimų dirbant transformacijos aplinkoje ir diegiant inovacijas, taip pat darbais įrodytą gebėjimą dirbti įvairiose pasaulio rinkose ir siekti rezultatų.

Nors „Luminor“ yra dar palyginti jaunas bankas, esame nemažai nuveikę, kad savo klientams ir visam Baltijos šalių regionui padėtume kurti finansinę gerovę, tad esu įsitikinęs, kad Wojciechas yra būtent tas lyderis, kuris padės bankui keliauti į kitą veiklos plėtros etapą.“

Wojciechas Sassas, būsimasis „Luminor“ generalinis direktorius:

„Esu išties pamalonintas paskyrimu vadovauti „Luminor“ ir kurti į savo klientus – Baltijos šalių žmones ir verslus – orientuotą banką. Šiuo metu „Luminor“ jau turi tvirtą pagrindą, aiškią strategiją ir puikią komandą, tad jo ateitis atrodo jaudinanti.“

Lenkijos pilietis W. Sassas turi įgijęs procesų vadybos magistro laipsnį Krokuvos technologijų universitete ir verslo administravimo magistro laipsnį Londono verslo mokykloje. Wojciechas su šeima persikels gyventi į Taliną. Jo paskyrimą dar turi patvirtinti priežiūros institucijos.

Top