„Evernord“ išplatino „Fjord Bank“ obligacijų emisiją: pritraukta 2 mln. eurų

Finansų maklerio įmonė „Evernord“ neviešai išplatino 2 mln. Eur vertės specializuoto Lietuvos „Fjord Bank“ subordinuotųjų obligacijų, kurių trukmė – 10 metų. Emitentas šį žingsnį žengė, siekdamas paremti paskolų portfelio augimą ir su tuo susijusius reguliuojamojo kapitalo reikalavimus.

FjordBanklogoJPGNuotrauka: © Fjord Bank

Išplatintų „Fjord Bank“ obligacijų  metinis pajamingumas –  14 proc.  Obligacijų išpirkimo terminas – 2034-ųjų vasario 28 d. Palūkanos investuotojams bus išmokamos kas ketvirtį.

„Šis bendras „Evernord“ ir „Fjord Bank“ projektas atitiko investuotojų lūkestį fiksuoti aukštesnę grąžą ilgesniam laikotarpiui. Tai buvo puiki galimybė investuotojams dar labiau diversifikuoti savo portfelius, todėl sulaukėme didelio jų dėmesio. Aiški „Fjord Bank“ veiklos strategija, tvirti ir nuoseklūs žingsniai strateginių tikslų link leido mums užmegzti abipusiu pasitikėjimu pagrįstą partnerystę“, – pažymi FMĮ „Evernord“ direktorė Vismantė Šepetienė.

„Šiuo metu „Fjord Bank“ sparčiai didina paskolų portfelį, todėl, siekdami paremti šį augimą ir su juo susijusius reguliuojamojo kapitalo reikalavimus, nusprendėme išleisti subordinuotųjų obligacijų. Ne mažiau svarbus tikslas buvo pirmą kartą išplatinti obligacijas vidaus rinkoje – Lietuvoje.  Aptarus bendradarbiavimo galimybes su „Evernord“ komanda, visas procesas ėmė vykti greitai, sklandžiai ir profesionaliai bei baigėsi teigiamu rezultatu „Fjord Bank“, nes buvo surinkta visa planuota suma. Esame dėkingi „Evernord“ komandai ir investuotojams už pasitikėjimą ir paramą“, – sako Veiko Kandla, „Fjord Bank“ generalinis direktorius.

„Fjord Bank“ yra specializuotas visiškai skaitmeninis vartotojų finansavimo bankas, turintis Europos centrinio banko licenciją ir prižiūrimas Lietuvos banko. Skaitmeninius vartojimo finansavimo ir terminuotųjų indėlių produktus bankas pradėjo teikti 2021 m. ir šiandien savo paslaugas siūlo 5 šalyse – Lietuvoje, Estijoje, Vokietijoje, Ispanijoje ir Nyderlanduose. Banko pagrindinė būstinė yra Vilniuje, o didžioji dalis banko akcininkų priklauso Norvegijos kilmės investuotojų grupei.

Top