HRX logistikos terminalo statyboms - kreditas iš SEB

SEB bankas Lietuvoje suteikė 4,22 mln. eurų paskolą logistikos bendrovei HRX. Suomiško kapitalo įmonė gautas lėšas naudos modernaus logistikos terminalo statyboms Vilniaus rajone, Kuprioniškėse. Paskola suteikta penkeriems metams.

SEB LogotypesNuotrauka: © SEB

„Matome, kad Lietuvos logistikos sektorius šiuo ekonomikos neapibrėžtumo laikotarpiu įgyvendina skaitmeninę transformaciją ir didina savo konkurencinį pranašumą. Vyksta naujų terminalų statybos, kurios rodo įmonių pasirengimą naujam augimo etapui.

Todėl, finansuodami efektyvesnę ir tvaresnę logistikos infrastruktūrą Lietuvoje, galime palaikyti būtinas permainas sektoriuje, kurios daro didelę įtaką visos šalies ekonomikai“, – sako Eglė Dovbyšienė, SEB banko valdybos narė ir Mažmeninės bankininkystės tarnybos vadovė.

Įmonė HRX, besiverčianti krovinių vežimu, SEB banko Lietuvoje klientė yra daugiau negu dešimt metų, tačiau sutartis dėl terminalo statybų finansavimo yra pirmasis investicinis sandoris per visą bendradarbiavimo istoriją. Iki šiol HRX daugiausia naudojosi banko lizingo paslaugomis – atnaujino ir plėtė savo transporto parką.

Nuosavo logistikos terminalo statybas netoli Vilniaus, greta Minsko plento, bendrovė HRX vertina kaip strateginį plėtros žingsnį ir didesnes galimybes kurti tvarumą. Pavyzdžiui, naujasis pastatas suprojektuotas su sava saulės elektrine, taip pat numatyta įrengti elektra varomoms transporto priemonėms skirtas įkrovos stoteles. Planuojama, kad naujasis įmonės logistikos centras turėtų pradėti veikti jau šiemet.

„Šiuolaikinis logistikos centras yra vienas iš mūsų ilgalaikės investicijų strategijos uždavinių. Šis centras taps pagrindu mūsų ateities verslo modeliui, kuris orientuotas į tvarumą, inovatyvias darbo saugos ir energijos vartojimo mažinimo priemones. Dabar, kai mes esame strateginio augimo kryžkelėje, naujas logistikos centras mums suteiks galimybę ne tik efektyviau valdyti esamus iššūkius, bet ir operatyviai reaguoti į ateities rinkos pokyčius.

Tinkamas laikas įgyvendinti šias permainas yra dabar, atsižvelgiant į greitai kintančią ekonominę aplinką ir augančius tvarumo reikalavimus“, – sako bendrovės HRX Lietuvoje vadovė Rasma Saulė.

Projekte numatyta, kad statomo terminalo plotas bus 3 741 kv. metras. Čia bus įrengta 20 krovimo vartų, skirtų sunkiasvorėms transporto priemonėms, dar 14 – krovininiams mikroautobusams.

Naujas logistikos centras įmonei vienu metu suteiks galimybę efektyviau priimti augantį krovinių srautą ir užtikrinti greitesnį jų pristatymą. Daugumai klientų greitesnis krovinių pristatymas iš anksto numatytu laiku yra vienas svarbiausių įmonės HRX konkurencinių pranašumų ir strateginių tikslų. Naujasis pastatas užtikrins ir geresnes vairuotojų poilsio sąlygas.

Top