INVEGOS lengvatinių paskolų priemonės SVV nuo šiol prieinamos per „Noviti finance“

Spausdinti

Alternatyvus finansuotojas „Noviti finance“ ir Valstybės finansų įstaiga „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) pasirašė bendradarbiavimo sutartis.

noviti finance kreditai versluiNuotrauka: © Noviti finance

Pagal šias sutartis „Noviti finance“ taps partneriu įgyvendinant tris INVEGOS administruojamas priemones verslui, patyrusiam sunkumų dėl COVID-19.
Nacionalinė plėtros įstaiga „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) pasirašė sutartis su alternatyviu finansuotoju „Noviti finance“ dėl tarpininkavimo įgyvendinant tris priemones verslui, patyrusiam finansinių sunkumų dėl COVID-19 protrūkio.

Pagal šį susitarimą, „Noviti finance“ smulkiam ir vidutiniam verslui (SVV) teiks paskolas apyvartai ir investicijoms bei lengvatines paskolas nuo COVID-19 nukentėjusiam verslui finansuoti.

„Noviti finance“ vadovas Linas Armalys įsitikinęs, kad dabar būtina verslui užtikrinti kiek įmanoma daugiau galimybių gauti paskolas greičiau ir paprasčiau.

„Verslui pinigų reikia dabar – kaip įmanoma greičiau ir paprasčiau. Dar iki pandemijos SVV įmonėms nebuvo lengva pasiskolinti. Todėl džiaugiamės, kad su „Invegos“ pagalba situacija rinkoje keičiasi ir galėsime verslui suteikti dar daugiau galimybių pasiskolinti“, – teigia „Noviti finance“ vadovas L. Armalys.

„Labai džiaugiamės, kad jau sudarėme ne vieną bendradarbiavimo sutartį su alternatyviu finansuotoju „Noviti finance“. Siūlome daug ir skirtingų finansinių priemonių verslui, todėl labai svarbu, kad šiandien jis turėtų ir kuo daugiau galimybių gauti lėšų savo verslo poreikiams įgyvendinti“, – sako INVEGA vadovas Kęstutis Motiejūnas.

SVV įmonės, kurių veikla paskelbus karantiną buvo sustabdyta arba kurių apyvarta krito bent 30 proc., galės kreiptis į „Noviti finance“ dėl paskolų labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusiems verslams. Šios be užstato ir su minimaliomis palūkanomis (0,1 proc. arba 0,19 proc., priklausomai nuo paskolos laikotarpio) išduodamos paskolos skirtos tam, kad įmonės galėtų susimokėti už būtinąsias išlaidas: darbuotojų darbo užmokesčiui, nekilnojamo turto nuomai, komunalinėms išlaidoms. Šioms paskoloms skirta 50 mln. Eur.

Pagal priemonę „Portfelinės garantijos paskoloms 2“, „Noviti finance“ teiks paskolas, skirtas įmonių likvidumui palaikyti bei suteiks galimybę performuoti jau esamų paskolų grąžinimo grafikus. Šiai priemonei skirta iki 85 mln. Eur.

Šiandien startuoja ir dar viena nauja INVEGOS priemonė „Alternatyva“, padėsianti verslui gauti paskolas iš alternatyvių finansuotojų. „Noviti finance“ yra pirmasis finansuotojas, su kurio INVEGA pasirašė sutartį dėl paskolų teikimo pagal šią priemonę.

Pasak „Noviti finance“ vadovo L. Armalio, finansavimo skatinimo priemonė „Alternatyva“ šiuo laikotarpiu ypač svarbi užtikrinant, kad paskolų prieinamumas SVV įmonėms augtų.

„Šioje neapibrėžtoje aplinkoje ieškoti pinigų – galvos skausmas bet kuriam verslui, o taip pat ir finansuotojams. Todėl dabar „Invegos“ priemonė „Alternatyva“ ypač aktuali: be jos mums būtų sunku užtikrinti sklandų smulkių ir vidutinių įmonių finansavimą“, -- teigia „Noviti finance“ vadovas.

Tam, kad paskolų gavimo procedūra būtų kuo sklandesnė, pageidaujama, kad įmonės prieš teikdamos paraiškas būtų atlikusios namų darbus: suskaičiavusios savo būtinąsias mėnesio išlaidas – valstybės nekompensuojamą darbo užmokesčio dalį, komunalinius mokesčius, patalpų ar įrenginių nuomos, transporto ir kitų paslaugų pirkimo išlaidas, kurios yra gyvybiškai svarbios įmonei tęsti veiklą.

Paraiškas dėl lengvatinių paskolų įmonės gali teikti internetu, „Noviti finance“ svetainėje www.noviti.lt.
------

Apie „Noviti finance“:

„Noviti finance“ – ketvirtus metus sėkmingai Lietuvoje veikiantis alternatyvus mažų ir vidutinių įmonių finansuotojas. Nuo veiklos pradžios 2016 m. įmonė finansavo per 1 200 šalies bendrovių, joms suteikta paskolų už 13 mln. Eur. Nuo šių metų įmonė veikia ir Latvijoje. „Noviti finance“ taip pat yra pasirašiusi garantinį susitarimą su Europos Investiciniu fondu (EIF), pagal kurį mažoms įmonėms suteikiama daugiau galimybių pasiskolinti palankesnėmis sąlygomis.

Apie INVEGĄ:

UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ – LR Vyriausybės įkurta nacionalinė plėtros įstaiga, skirta padėti smulkiojo ir vidutinio verslo atstovams gauti reikiamą finansavimą. Institucijos misija yra skatinti Lietuvos verslo augimą ir konkurencingumą: jos suteikiamos garantijos padeda išspręsti nepakankamo ar nepatrauklaus finansų įstaigoms užstato problemą, administruojamos lengvatinės paskolos, visuotinės dotacijos bei rizikos kapitalo priemonės palengvina priėjimą prie finansavimo šaltinių.