„Lenders“ valdytoja įsigijo didelę paskolų palyginimo platformą

Spausdinti

„Confindo“ įmonių grupė, Lietuvoje valdanti prekės ženklą „Lenders“, įsigijo „Bancovo“ - vieną didžiausių Lenkijos paskolų palyginimo platformų.

bendradarbiavimas94Asociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

Sandorio suma tarp „Confindo“ ir platformą iki šiol valdžiusios „AL Finance” įmonės, priklausančios „Alior“ banko grupei, neatskleidžiama. Sandoris atveria galimybes į Lietuvos rinką perkelti geriausias kaimyninės šalies praktikas ir ateityje klientams suteikti dar patogesnių paslaugų, o partneriams – palankias sąlygas plėsti verslą į kitas Europos šalis.

„Bendradarbiaujame su daugeliu finansų institucijų – nuo tradicinių bankų iki paskolų bendrovių. Tokį pat platų pasirinkimą suteiksime ir „Bancovo“ klientams. Bankams taip pat bus naudinga jungtis prie atnaujintos platformos, nes jiems užtikrinsime augantį tikslinių klientų srautą. Atliekame išsamią duomenų analizę, todėl bankams tampa itin paprasta rasti klientų, geriausiai atitinkančių jų keliamus kriterijus“, – komentuoja „Confindo“ įmonių grupės vadovas Eitautas Bartuškevičius.

„Lenders“ prekės ženklą Lietuvoje valdanti „Confindo“ įmonių grupė šiuo metu taip pat vykdo veiklą Ispanijoje ir Latvijoje, o pirmą 2024 metų ketvirtį planuoja žengti į Estijos rinką. „Confindo“ grupė užsienio rinkose bendradarbiauja su tokiais finansų sektoriaus gigantais, kaip ING, „Raiffeisen“ ir „Younited“ bankai.

„Lenkijos gyventojai vis dažniau naudojasi paskolų palyginimo platformomis, tad galima prognozuoti, kad šios srities paslaugų poreikis toliau didės. Finansų sektoriuje aktualu turėti patikimų ir stiprių partnerių. Esame tikri, kad įmonių grupė „Confindo“ sėkmingai pratęs tai, ką pradėjome ir „Bancovo“ platforma taps dar patrauklesnis pasirinkimas visiems – tiek partneriams, tiek klientams“, – kalba „AL Finance“ prezidentas Marcin Żak.

Norint gauti pasiūlymų iš įvairių finansų įstaigų, paskolų palyginimo platformoje pakanka užpildyti vieną paraišką. Anot E.  Bartuškevičiaus, klientams taip yra daug patogiau – nebereikia pildyti skirtingų paraiškų įvairiose kredito įstaigose.

„Iš Skandinavijos per Baltijos šalis toliau į Europą keliauja aiški tendencija – vis daugiau vartojimo paskolų suteikiama per palyginimo platformas. Šiuos pokyčius lemia didėjantis paskolos teikėjų skaičius: vartotojams darosi vis sunkiau išsirinkti geriausią pasiūlymą, tai užtrunka nemažai laiko, o mes palengviname šią užduotį visą informaciją pateikdami vienoje vietoje. Paskolų palyginimo platforma klientams yra visiškai nemokama ir leidžia visiems taupyti patį svarbiausią resursą – laiką“, – sako „Confindo“ įmonių grupės vadovas.

2013 metais veiklą pradėjusi „Lenders“ įmonė šiuo metu yra didžiausia paskolų palyginimo platforma Lietuvoje. Tarpininkaujant bendrovės ekspertams per mėnesį šalyje išduodamų paskolų vertė viršija 6 mln. eurų.