Korona viruso padarytai ekonominei žalai mažinti Pietų Korėja skirs beveik 30 milijardų USD

Spausdinti

Korona viruso padarytai ekonominiai žalai sumažinti, Pietų Korėjos vyriausybė ketina skirti papildomų lėšų. Vasario mėnesį skolinimosi skatinimui Pietų Korėjos vyriausybė jau skyrė beveik 20 milijardų dolerių, Kovą numatoma į ekonomiką įlieti dar kiek daugiau nei devynis milijardus dolerių.

pietu koreja

Pietų Korėjos vyriausybė ketina skirti beveik 10 mlrd. JAV dolerių kovai su koronaviruso epidemija, taip pat paramai verslui ir gyventojams. Vyriausybė siekia „sumažinti koronaviruso epidemijos poveikį ekonomikai ir išlaikyti augimo tempą“, pareiškė šalies Ekonomikos ir finansų ministerija.

Vyriausybės skirti 11,7 trln. vonų (9,91 mlrd. JAV dolerių) bus panaudoti medicininio aprūpinimo kovoje su koronavirusu gerinimui, taip pat finansinei pagalbai nuo epidemijos nukentėjusioms įmonėms, mažmenininkams ir namų ūkiams. Vyriausybės pasiūlymas dėl finansavimo skyrimo parlamentui bus pateiktas ketvirtadienį, pranešė ministerija. Trečiadienio ryto duomenimis, Pietų Korėjoje buvo patvirtinta 5 186 užsikrėtimo koronavirusu COVID-19 atvejų. Pagal užkrėstų asmenų skaičių šalis užima antrą vietą po Kinijos.

Koronaviruso epidemija, kurios epicentru tapo Kinija, lėmė tiekimo grandinių sutrikimą, dėl ko kai kurios Pietų Korėjos įmonės buvo priverstos nutraukti gamybą. Šis veiksnys, taip pat staigus vartotojų išlaidų mažėjimas, greičiausiai apribos šalies ekonomikos augimą.

Vasario mėnesį Pietų Korėjos vyriausybė skyrė 20 trln. vonų, kad verslas gautų pigių paskolų, siekdama paremti ekonomiką. Pietų Korėjos bendrasis vidaus produktas (BVP) 2019 metais augo 2 proc. ir tau buvo lėčiausias tempas per pastaruosius 10 metų.