SEB bankas „Maxima grupei“ ir MAXIMA LT suteikė 80 mln. eurų finansavimą

SEB bankas ir mažmeninės prekybos tinklus bei elektronines parduotuves valdanti „Maxima grupė“ susitarė dėl naujo sandorio – bankas suteikė 50 mln. Eur paskolą tolesnei verslo plėtrai ir veiklai finansuoti. Dar viena 30 mln. eurų paskola skirta „Maxima LT“ naujo Vilniuje statomo logistikos centro finansavimui.

bendradarbiavimas23Asociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

„Suteikdami šį finansavimą prisidedame prie tolesnės kliento verslo plėtros ir veiklos planų. Ilgalaikiai mažmeninės prekybos srities lyderės sprendimai didina ir finansinius poreikius – džiaugiamės, kad dalis paskolos skirta investuoti į tvarumą, išteklių taupymą ir procesų optimizavimą“, – komentuoja SEB banko valdybos narys, Verslo bankininkystės tarnybos vadovas Vilius Juzikis.

Pasak „Maxima grupės“ generalinės direktorės Agnės Voverės, pagrindinė bendrovės kryptis ir toliau išlieka grupės valdomų mažmeninės prekybos tinklų plėtra Lenkijoje ir Bulgarijoje: „Daug dėmesio skiriame veiklos efektyvumui, sąnaudų valdymui ir auginamam parduotuvių tinklui Lenkijoje ir Bulgarijoje. Papildomas finansavimas prisidės prie ateities planų įgyvendinimo: numatytos investicijos į veiklos efektyvumą, plėtrą ir tvarumo projektus, taip pat planuojame išpirkti prieš penkerius metus išleistas obligacijas“. 

Finansuos ir modernų logistikos centrą

SEB bankas taip pat suteikė 30 mln. Eur paskolą „Maxima grupės“ valdomos bendrovės „Maxima Lietuva“ statomam moderniausiam logistikos centrui. Numatoma, kad visą „Maximos“ prekybos tinklą aptarnausiantis logistikos centras  bus vienas moderniausių Baltijos šalyse ir savo veiklą pradės 2024 metų pabaigoje. Beveik 43000 kv. m. ploto logistikos centras su 3000 kv. m. administracinėmis patalpomis bendrovei leis modernizuoti ir optimizuoti tiekimo grandinę, užtikrins greitesnį, patogesnį bei aplinkai draugiškesnį prekių tiekimą į prekybos tinklo parduotuves. Bendrovės duomenimis, projektuojant naujo logistikos centro infrastruktūrą, ypatingas dėmesys buvo skiriamas aplinką tausojantiems sprendimams, pavyzdžiui, suplanuota įrengti saulės elektrinę, kuri pastatą aprūpins didžiausiu kiekiu reikiamos elektros energijos.

Penkiose šalyse daugiau nei pusantro tūkstančio parduotuvių valdanti „Maxima grupė” aktyviai ieško efektyvių sprendimų švelninti savo veiklos poveikį aplinkai. 2023 m. kovą „Maxima grupė“ prisijungė prie Mokslu grįstų tikslų iniciatyvos (Science Based Targets Initiative, toliau – SBTi) ir įsipareigojo iki 2030 metų Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje ir Bulgarijoje veikiančiose įmonėse šiltnamio efektą sukeliančių dujų (ŠESD) tiesiogines ir netiesiogines emisijas sumažinti 42 proc. lyginant su 2021 metais. 

SEB banko valdybos narys V. Juzikis pastebi, kad aplinkai draugiški sprendimai verslui atsiperka ir tuo pačiu didina vartotojų, klientų, partnerių ir investuotojų pasitikėjimą: „Tvarumo pažangai reikia investicijų, todėl SEB bankas aktyviai palaiko ir skatina žaliuosius pokyčius, kad įkvepiančių verslo pavyzdžių ir į didesnį tvarumą orientuotų projektų Lietuvoje būtų kuo daugiau“.

Top