„Noviti Finance“ iš Europos investicijų fondo gavo 1 mln. eurų paskolą plėtrai

Smulkaus verslo finansuotojas „Noviti Finance“ gavo Europos investicijų fondo (EIF) 1 mln. eurų subordinuotąją paskolą, kuri suteikta 10-čiai metų pagal naują EIF programą „InvestEU“ ir yra skirta remti „Noviti Finance“ organizacinę plėtrą bei plėtrą Lenkijos rinkoje.

Linas Armalys Noviti finance vadovas 2Nuotrauka: „Noviti Finance“ vadovas Linas Armalys © „Noviti Finance“

Tai vienas pirmųjų EIF sandorių, pasirašytų pagal „InvestEU“ investicijų į gebėjimų stiprinimą produktą.

„Džiaugiamės galėdami atnaujinti bendradarbiavimą su „Noviti Finance“ – patikimu partneriu, aktyviai prisidedančiu prie smulkiojo verslo, ypač labai mažų įmonių, kurioms dažnai sunku pasiskolinti iš tradicinių finansuotojų, finansavimo. Padėdama sustiprinti įmonės kapitalo struktūrą, ši paskola, remiama pagal „InvestEU“ programą, prisidės kuriant geresnes galimybes gauti finansavimą mažiausioms Lenkijos įmonėms“, – kalba EIF vykdomoji direktorė Marjut Falkstedt.

„Didžiuojamės, kad per kelerius bendradarbiavimo su EIF metus pelnėme Fondo pasitikėjimą. EIF suteikta subordinuotoji paskola 10-čiai metų, ilgesniam laikotarpiui nei „Noviti Finance“ vykdo veiklą, reiškia, kad EIF ne tik pasitiki mumis, bet ir vertina bei remia mūsų atliekamą misiją – atverti finansavimo galimybes net ir pačioms smulkiausioms įmonėms, kuriose dirba iki 10-ties darbuotojų“, – kalba „Noviti Finance“ vadovas Linas Armalys.

Subordinuotoji paskola (angl. Subordinated loan) dar vadinama pasitikėtine paskola ir veikia kaip svertas pritraukiant išorinius finansavimo šaltinius, kurie yra itin svarbūs alternatyvių nebankinių finansuotojų veiklai.

Tikimasi, kad šis paskola ne tik išplės įmonės veiklą Lenkijoje, bet ir sustiprins jos veiklą Lietuvoje ir Latvijoje bei padės žengiant į kitas rinkas.

„Noviti Finance“ su EIF bendradarbiauja nuo 2020 metų. Per šį laiką „Noviti Finance“ yra gavęs tris EIF portfelines garantijas. Sutartis dėl trečiosios, rekordinės EIF garantijos buvo pasirašyta šių metų balandį. Pagal ją Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos smulkiajam verslui bus išdalyta iki 47 mln. eurų paskolų.

Šiuo metu „Noviti Finance“ bendras paskolų portfelis siekia 19 mln. eurų. Pirmąjį šių metų ketvirtį bendrovės pajamos išaugo 12 proc., o pardavimai – 42 proc., palyginti su ankstesniu ketvirčiu.

Top