„SME Bank“ ir EIF sutarė dėl 37,5 mln. eurų paskoloms nestambiam verslui finansuoti

Europos investicijų fondas (EIF) ir verslo bankas „SME Bank“ pasirašė garantijų sutartį pagal programą „InvestEU“ dėl 37 mln. eurų vertės garantijų verslui Baltijos šalyse, Suomijoje ir Nyderlanduose. Tikslinė verslo auditorija - laibai smulkus, smulkus, vidutinis verslas.

bendradarbiavimas23Asociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

EIF, remiamas „InvestEU“ programos, teiks garantijas verslo paskoloms pagal tris sritis: tvarumą, inovacijas ir skaitmeninimą bei mikrofinansavimą labai smulkioms įmonėms. Paskolos bus suteikiamos tiek investicijoms, tiek apyvartiniam kapitalui, be turto įkeitimo ar laidavimo.

 Verslui, investuojančiam į tvarumo projektus ir inovacijas, „SME Bank“ pagal susitarimą išskolins per 28 mln. eurų. Dėl finansavimo gali kreiptis verslas, investuojantis į taršos mažinimą, mokslinius tyrimus, inovacijas, skaitmenizacijos projektus. Taip pat bus finansuojami projektai, kuriais siekiama plėsti infrastruktūrą neįgaliesiems.

 „SME Bank“ banko misija - padėti smulkiam verslui augti, tad mums strategiškai svarbios garantijos, kuriomis smulkiųjų verslų savininkams lengvinamos ir plečiamos finansavimo galimybės. Į tvarumą orientuotos garantijos ir paskolos šiuo metu ypač svarbios rinkai. Pradėję bendradarbiavimą su EIF, galime daugiau dėmesio skirti įmonėms, investuojančioms į atsinaujinančiosios energetikos projektus ir prisidėti prie platesnės misijos, kurios tikslas paskatinti tvarias ir ekologiškas iniciatyvas“, - pasakoja „SME Bank“ generalinis direktorius Virginijus Doveika.

 „Džiaugiamės pasirašę naują „InvestEU“ garantijos sutartį su „SME Bank“, skirtą mažoms įmonėms Baltijos šalyse ir už jos ribų, siekiant padėti verslui palankesniomis  finansinėmis sąlygomis prisitaikyti prie skaitmeninio ir tvaresnio verslo modelio“, - sako EIF generalinė direktorė Marjut Falkstedt. „Kartu šiuo susitarimu galime pasiekti ir labai mažas įmones, kurioms dažnai nepakanka tradicinės bankininkystės, taip prisidedant prie skaitmeninės, ekologiškesnės ir labiau įtraukiančios ateities“, - pažymi EIF generalinė direktorė Marjut Falkstedt.

 Papildomai „SME Bank“ labai mažoms įmonėms išskolins beveik 9,5 mln. eurų. Mikrofinansavimo garantija sudarys galimybes finansuoti labai mažas įmones, kuriose dirba iki 10-ties žmonių, o metinė apyvarta sudaro iki 2 mln. eurų.

„InvestEU vaidina pagrindinį vaidmenį remiant mažas įmones visoje Europoje“, – sakė už ekonomiką atsakingas Europos Komisijos narys Paolo Gentiloni. „Pagal šį susitarimą, vis daugiau itin mažų ir vidutinių įmonių gaus reikiamą finansavimą inovacijoms, plėtrai ir darbo vietų kūrimui trijose pagrindinėse srityse: tvarumo, inovacijų ir skaitmeninimo. Didžiuojuosi, kad dėka šio susitarimo daugiau įmonių Baltijos šalyse, Suomijojeir Nyderlanduose gaus reikiamą paramą savo potencialui realizuoti, taip prisidedant prie mūsų perėjimo prie mažai anglies dioksido išmetančios ir skaitmeninės ekonomikos“.

Top