Trečius savo veiklos metus „EMBank“ baigė pelningai, pajamos padidėjo 50 proc.

European Merchant Bank (EMBank) trečiuosius veiklos metus Lietuvoje baigė pelningai – 2022 m. uždirbo 312 tūkst. eurų grynojo pelno, lyginant su patirtu 605 tūkst. eurų nuostoliu 2021 m. 

Sarp DemirayNuotrauka: „EMBank“ generaliniw direktorius Sarp Demiray © „EMBank“

Banko augimą paskatino suburta aukščiausios kvalifikacijos darbuotojų komanda, partnerių tinklo plėtra, investicijos į pažangius IT sprendimus, didelis dėmesys rizikos valdymui ir teigiamos klientų patirties kūrimui. 

Kiti EMBank veiklos rodikliai taip pat augo: banko turtas padidėjo 32 proc. ir pasiekė 115 mln. eurų, o indėlių suma išaugo iki 102 mln. eurų. European Merchant Bank riziką ribojantys rodikliai rodo didelį likvidumą: 306,8 proc. padengimo likvidžiuoju turtu rodiklis ir 231 proc. grynasis pastovaus finansavimo rodiklis, taip pat 22,8 proc. kapitalo pakankamumo rodiklis, kurie gerokai viršija normines ribas.

Pernai EMBankbendrosios pajamos padidėjo iki 6,5 mln. eurų, t. y. 47 proc., o grynosios palūkanų pajamos išaugo iki 1,4 mln. eurų.

Metų pabaigoje banko verslo paskolų portfelis siekė 24 mln. eurų ir buvo sudarytas iš transporto ir sandėliavimo (29 proc.), nekilnojamojo turto (23 proc.), didmeninės ir mažmeninės prekybos (14,3 proc.), kredito įstaigų (10,2 proc.), žemės ūkio, miškininkystės ir žuvininkystės (9,4 proc.) ir gamybos (7,7 proc.) sektorių.

EMBank teikia apyvartinio kapitalo, investicines paskolas ir kredito linijas, skirtas smulkiajam ir vidutiniam verslui. Taip pat neseniai papildė finansavimo produktų pasirinkimą išperkamąja nuoma (lizingu), kad prisidėtų prie smulkaus ir vidutinio verslo augimo Lietuvoje. Bankas siekia iki 2025 m. pabaigos padidinti paskolų portfelį iki 85 mln. eurų. 

„EMBank“ generalinio direktoriaus Sarp Demiray nuomone, nepaisant išorinių veiksnių, kuriuos lėmė sudėtingi pokyčiai pasaulyje, pavyko pasiekti sėkmingų finansinių rezultatų – bankas investavo į patikimą valdymo praktiką ir stengėsi išplėsti ne tik savo produktų, bet ir paslaugų galimybes. 

„Pastaruosius metus baigti pelningai yra džiuginantis dalykas. Tai tik įrodo, kad, siekdami savo tikslų, gebame ne tik pažaboti iššūkius, bet ir judame teisingu keliu. Atsižvelgdami į būsimus planus, siekiame tapti pagrindiniu smulkaus ir vidutinio verslo bei fintech įmonių partneriu, o iki 2025 m. pabaigos padidinti savo turto vertę iki daugiau kaip 225 mln. eurų“, – teigia Sarp Demiray.

„EMBank“ generalinis direktorius taip pat paminėjo: „Nuolat plečiame savo komandą, kuri per pastaruosius metus išaugo dar 25 proc., taip pat pasiūlėme naujų produktų, tokių kaip lizingas, indėliai su EURIBOR dydžio palūkanomis, o dalį savo paslaugų iki metų pabaigos teikiame nemokamai. Dedame daug pastangų, kad klientams būtų patogiau naudotis mūsų paslaugoms, įskaitant API rinkinį, mobiliąją platformą, taip pat tiekimo grandinės finansavimo ir prekybos finansavimo sprendimus. Laikydamiesi savo tvirto pasiryžimo sukurti nepažeidžiamą rizikos valdymo praktiką, investavome į naujas priemones ir partnerius, ypač kredito rizikos ir AML/CTF atitikties rizikos srityse, ir išplėtėme savo komandas.“

„EMBank“ stebėtojų tarybos pirmininkas Ekmel Cilingir pabrėžė, kad bankas ir toliau daug dėmesio skirs smulkiajam ir vidutiniam verslui: „Mūsų augimas rodo, kad „EMBank“ dėmesys smulkiajam ir vidutiniam verslui, aukštos kokybės paslaugos ir asmeninis dėmesys tenkina klientų poreikius. Tikime, kad einame teisingu keliu ir toliau koncentruojamės į smulkaus ir vidutinio verslo segmentą Lietuvoje, kartu tobulindami savo produktų ir mokėjimų galimybes, kad padėtume jiems pasirinkti geriausiai jų poreikius atitinkančius finansinius sprendimus“.

„EMBank“ turi Europos centrinio banko (ECB) išduotą licenciją ir yra SEPA, SWIFT ir TARGET2 narys. Bankas teikia apyvartinio kapitalo ir investicines paskolas, ypač mažoms ir vidutinėms įmonėms. Bankas taip pat siūlo bankininkystės kaip paslaugos (angl. Banking as a Service, BaaS) sprendimus.

Top