Palangoje esanti unikali kavinė į plėtrą investavo šešiaženklę sumą 

Pernai vasarą Palangoje duris atvėrė Lietuvoje žinomo prekės ženklo „Bella Toscana“ kepyklėlė   „Bella Toscana Jungle“. Skaičiuojama, kad verslininkai vien į įrangą investavo 135 tūkst. eurų.

Bella Toscana Jungle 1Nuotrauka: Kavinė ir jos produkcija © Bella Toscana

Anot „Bella Toscana“ atstovės Sheli Shneider, kepyklėlė Palangoje jau nuo įsikūrimo pradžios išsiskyrė iš kitų konkurentų ne tik interjeru, bet ir visada šviežia produkcija. Klientai gali mėgautis saldėsiais, bandelėmis, kava, pusryčiais ar kokteiliais.

Kepyklėlės savininkai nutarė poilsiautojams įrengti unikalią erdvę, kurioje rytais veikia pusryčių kavinė, dieną – kepyklėlė, o vakare ši vieta virsta tviskančiu ir prabangiu pajūrio baru.

Lietuvoje nuo 2003 m. veikianti „Bella Toscana“  turi 8 vietas, kurios skiriasi savo koncepcija, interjeru, asortimentu, tačiau dėmesys šviežiai ir kokybiškai produkcijai išlaikomas visur. Konditerinius šedevrus kuria ilgametę patirtį turintis technologas iš Izraelio. Beveik visi ingredientai vežami iš Italijos, Belgijos ir Prancūzijos.

Smulkiam ir vidutiniam verslui paskola iš banko sunkiai prieinama 

„Pernai, pasibaigus vasarai, nutarėme toliau investuoti į įrangą, kad sukurtume dar išskirtinesnę vietą klientams. Tačiau susidūrėme su finansavimo barjerais. Matome, kad Lietuvoje smulkiajam bei vidutiniam verslui gauti finansavimą iš banko labai sudėtinga.

Pavyzdžiui, mūsų atveju, nesvarbu, kad „Bella Toscana“ sėkmingai veikia 20 metų, tačiau tradicinių bankų požiūris yra labai konservatyvus – gauti investicinę paskolą yra sunku. Tai gerokai sulėtina verslo augimą, o klientai negali greičiau mėgautis geresnėmis paslaugomis“, – patirtimi dalinosi „Bella Toscana“ rinkodaros vadovė Sheli Shneider.

Jos teigimu, situaciją pakeitė alternatyvus finansuotojas „Finpro“, kuris, įsiklausęs į  poreikius, suteikė finansines konsultacijas, labai greitai patvirtino investicinę paskolą, pritaikė individualius sprendimus ir lanksčias išmokėjimo sąlygas.

„Finpro“ atstovai į finansavimo klausimą žiūrėjo gerokai lanksčiau ir individualiau nei bankai. Vyko greitesnis procesas nei su bet kuriais kitais finansuotojas. Net jei ir nė vienas finansuotojas nebūtų suteikęs finansavimo, bet kuriuo atveju būtume įgyvendinę savo planus Palangoje. Visgi džiaugiamės, kad su „Finpro“ pavyko paspartinti savo plėtros planus“,  – teigia S. Shneider

„Finpro“ pardavimų vadovas Egidijus Bubelė sako, kad dėl šio bendradarbiavimo nebuvo sunku apsispręsti. Finansuotojai pastebėjo didelį „Bella Toscana“ potencialą Palangoje ir iškart patikėjo šiuo plėtros planu.

Šiai dienai rinkoje finansavimas yra sunkiau prieinamas, o turintiems finansinių įsipareigojimų paskolų sąlygos yra griežtinamos. Esame tikri, kad būtina sudaryti sąlygas smulkiesiems verslams gauti finansavimą, investuoti, kurti naujas darbo vietas, įgyvendinti unikalias idėjas.

Ne naujiena, kad tradiciniai bankai vangiai skolina pinigus smulkiam ir vidutiniam verslui, kuris – itin svarbus šalies ekonomikai. Poilsio bei maitinimo sektoriuje dažnai pakanka geros idėjos, kad vieta išgarsėtų ne tik visoje šalyje, bet ir užsienyje, atsirastų lankytinų vietų sąrašuose. Palangoje „Bella Toscana“ turi galimybes tapti tokia vieta“, – kalbėjo E. Bubelė.

„Bella Toscana“ ateities planai pajūryje

Įmonės savininkai planuoja atidaryti dar vieną kavinę Palangoje ir Klaipėdoje, įdarbinti daugiau žmonių, tiekti pajūrio viešbučiams ir restoranams šviežius desertus ir kepinius. 

Top