Naujam „Terra Publica“ pastatui skolina bankas „Luminor“

„Luminor“ bankas leidybos namams „Terra Publica“ paskolino daugiau kaip 900 tūkst. eurų įsigyti naują pastatą Kauno pakraštyje įsikūrusioje pramoninėje zonoje.

Luminor sign

Kaune, netoli greitkelio Vilnius-Klaipėda, pastatytas A+ energinės klasės pastatas, kuriame jau baigia įsikurti leidybos namų „Terra Publica“ sandėliai, prekybos patalpos ir biuras. Bendra projekto vertė – 1,6 mln. eurų. Į naujo pastato įsigijimą įmonė investavo 0,5 mln. eurų nuosavų lėšų.

„Leidybos verslą galime priskirti prie tų, kurie ne tik sudaro sąlygas užsidirbti, bet ir kuria geresnę visuomenę. Tiek knygos, tiek stalo žaidimai, kurių kūrimas ir gamyba yra viena iš svarbesnių „Terra Publica“ veiklų, perduoda žinias, skatina daugiau mokytis ir tobulėti, todėl noriai prisidedame prie leidybos namų veiklos pagerinimo“, - sako „Luminor“ banko Verslo klientų skyriaus vadovas Vytis Žegužauskas.

„Terra Publica“ Kaune įrenginėja šiuolaikinius standartus ir įmonės poreikius atitinkančias patalpas, kurios leistų sukurti kūrybišką ir patogią darbo aplinką įstaigoje dirbantiems žmonėms, taip pat mažintų energijos sąnaudas, taupytų įmonės darbuotojų laiką ir lėšas. Po vienu stogu įkurdintos biuro, prekybos ir sandėliavimo patalpos įmonės galės efektyviau paskirstyti produkciją į prekybos vietas, o įstaigos vadybininkai ir edukatoriai – patogiai pasiekti mokyklas visoje Lietuvoje. Naujos patalpos leidžia tiksliai projektuoti poreikius atitinkančias darbo vietas, įdiegti reikalingus inžinerinius tinklus, numatyti rezervą tolimesniam įstaigos augimui.

„Mūsų apyvarta keletą metų augo po 20 proc., per tą laiką įmonė „išaugo“ beveik visus turimus resursus, todėl atsinaujinimą pradedame nuo naujo pastato įsigijimo. Šis projektas yra pasiruošimas ateinančių 5-10 metų periodui“, - planais dalijasi „Terra Publica“ steigėjas ir plėtros vadovas Vytautas Kandrotas.

Leidybos namų plėtrą įgyvendinti planuojama keliais etapais. Įsikūrus naujose patalpose, 2024-aisiais metais bendrovė numato papildomai investuoti 200 tūkst. eurų į modernią įrangą. Kai kuriuos reikalingus stalo žaidimų elementus leidybos namai planuoja 3D spausdintuvais spausdinti patys, taip pat ketinama išplėsti elektroninę parduotuvę. Ant naujojo pastato stogo 2024 metais planuojama įrengti saulės elektrinę, be to, numatoma įstaigos automobilių parką papildyti elektromobiliais.

Leidybos namai numato, kad projekto įgyvendinimas sumažins neigiamą poveikį aplinkai. Naujosios patalpos yra pramoninėje-komercinėje Kauno zonoje. Sklypas pritaikytas sunkiajam transportui, tad automobiliams su kroviniais nebeteks vykti į miesto centrą. Pro pastatą nutiestas dviračių takas, tad bus galimybė patogiai patekti į biurą be automobilio. Aukštos A+ energetinės klasės pastatas leidžia taupyti energiją bei mažinti CO2 išsiskyrimą.

Top