INVEGA pelnė Europos Komisijos apdovanojimą

Šią savaitę, kovo 15 d., Briuselyje vykusiame Europos Komisijos ir Europos investicinio banko renginyje FI Campus „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) pelnė apdovanojimą.

Apdovanojimai.Invega su EK atstovaisNuotrauka: Akimirka iš apdovanojimų - INVEGA su EK atstovais © EK

Konkurse organizacija buvo įvertinta už savo finansines priemones jaunam verslui „Startuok”, taip pat startuolių ekosistemos plėtrai skirtus instrumentus „Akceleratoriaus fondas” ir „Akceleratorius 2”, kurių dėka ženklios finansinės pagalbos sulaukė daugiau kaip 200 lietuviškų įmonių. Į šias priemones buvo investuota 59 mln. eurų.

„Sveikiname nugalėtojus, kurių įgyvendinti projektai ir sprendimai darė aiškų, teigiamą finansinių priemonių poveikį žmonių gyvenimams jų regione, atskleidė jų svarbą visoje ES. Dėkojame visiems dalyvavusiems ir pasidalinusiems savo patirtimi per praktiškus pavyzdžius, prisidedančius prie tvarios žemyno ateities“, - sakė Bruno Robino, Europos investicinio banko platformos Fi-Compass vadovas.

Europos Komisijos ir Europos investicijų banko „FI-compass“ platforma, kurioje susitinka visos ES institucijos, įgyvendinančios finansines priemones ES lėšomis. Ji yra skirta konsultacijoms dėl finansavimo galimybių per rizikos kapitalo, paskolų, garantijų produktus, mikrofinansavimo ir socialinio poveikio investicijas.

„Šis apdovanojimas yra motyvacija mums stropiai dirbti toliau ir kartu įrodymas, kad esame teisingame kelyje. Mums šis įvertinimas yra pirmasis, tačiau Europos Komisijos palaikymą, kaip organizacija, jaučiame jau seniai, kartu džiaugiamės, kad mus mato ir girdi, atsižvelgia į mūsų siūlymus, ieško sprendimų, kaip paprastinti procedūras ir reglamentus taikant finansines priemones“, - dėkodama visai komandai renginyje sakė Inga Beiliūnienė, INVEGOS generalinio direktoriaus pavaduotoja ir Verslo plėtros direktorė.

Konkurso nugalėtojai buvo renkami balsuojant 3 dienas vykusios konferencijos, kuri sutraukė daugiau kaip 400 dalyvių iš skirtingų ES šalių, metu. Joje šalių narių, dirbančių su finansinėmis priemonėmis įvairiems sektoriams, taip pat Europos Komisijos, Europos investicijų banko grupės atstovai, dalinosi savo žiniomis ir patirtimi. Ypač daug diskusijų vyko apie efektyvų viešųjų lėšų panaudojimą Žaliajam kursui įgyvendinti, taip pat rizikos kapitalo priemonių įgyvendinimą, sutelktinio finansavimo platformų pasitelkimą finansinėms priemonėms, finansavimo prieinamumo didinimą smulkiajam ir vidutiniam verslui, taip pat ES reglamentavimo finansinių priemonių srityje palengvinimus naujuoju ES struktūrinių fondų programavimo laikotarpiu. 

Konkursui šiais metais buvo pristatytas ir dar vienas lietuviškas projektas – „Viešųjų investicijų plėtros agentūros“ (VIPA) daugiabučių atnaujinimas. Nuo 2015 m. VIPA iš viso renovavo 28 tūkst. pastatų, kas pagerino gyvenimo sąlygas tūkstančiams Lietuvos gyventojų. 

Top