„EMBank“ dalį paslaugų verslui teiks nemokamai

„European Merchant Bank“ („EMBank“) Lietuvos įmonėms dalį savo paslaugų teiks nemokamai. Taip siekiama padėti smulkiam ir vidutiniam verslui suvaldyti finansus neužtikrintumo laikotarpiu.

embankNuotrauka: „EMBank“ iškaba © „EMBank

„Infliacija, išaugusios energijos kainos, didėjančios palūkanų normos ir kitos priežastys verčia verslus peržiūrėti savo išlaidas. Vis dėlto bankinių paslaugų eilutė dažnai yra neliečiama, kadangi jos įgalina verslo funkcijas: nuo atsiskaitymų su partneriais, tiekėjais, iki atlyginimų išmokėjimo darbuotojams.

Mūsų specialus pasiūlymas naujiems ir neseniai prisijungusiems verslo klientams leis vienerius metus nesukti dėl to galvos bei išvengti pagrindinių su sąskaitos aptarnavimu bei pavedimais susijusių banko mokesčių.

Tikime, kad tokiu būdu padėsime Lietuvos smulkiam ir vidutiniam verslui sutaupyti, o tai ypač aktualu šiuo laikotarpiu“, – sako Justinas Dedela, „EMBank“ valdybos narys bei pardavimų vadovas.

Svarbiausios paslaugos – už dyką

Nuo šiol „EMBank“ klientams vienerius metus nuo sąskaitos atidarymo dienos nereikia mokėti už visus įeinančius ir išeinančius internetu inicijuotus mokėjimus, atliekamus tiek banko viduje, tiek per saugias tarptautinių mokėjimų sistemas SWIFT, SEPA ir TARGET2.

Taip pat nemokami tarptautiniai įeinantys ir išeinantys pavedimai eurais bei kitomis valiutomis su mokesčio tipu SHA arba BEN, išskyrus korespondentinio banko taikomus mokesčius. Nieko nekainuoja ir banko sąskaitos mėnesinis tvarkymas, o jei tai naujas klientas – ir jos atidarymas.

Šis „EMBank“ pasiūlymas galioja nuo kovo 1 dienos iki pat 2023 metų pabaigos. Juo gali pasinaudoti Lietuvoje registruotos įmonės, ūkininkai, atliekantys ne daugiau nei 100 operacijų per mėnesį, tačiau jis netaikomas finansinėms institucijoms ir nebankinėms finansų įstaigoms.

Paskata smulkiems ir vidutiniams verslams

J. Dedela atkreipia dėmesį, kad vis dar yra verslų, ypač regionuose, kurie dėl vienų ar kitų priežasčių vengia naudotis bankų paslaugomis, pirmenybę teikia gryniesiems. Tai ne tik apsunkina verslo finansinę apskaitą, lėtina procesus, bet ir mažina klientų, partnerių, darbuotojų pasitikėjimą.

„Šiuo žingsniu tikimės paskatinti smulkųjį ir vidutinį verslą aktyviau naudotis banko paslaugomis, atrasti elektroninės bankininkystės privalumus. Pavyzdžiui, nemokami tarptautiniai pavedimai gali padėti greičiau ir sklandžiau atsiskaityti su medžiagų tiekėjais, rangovais ar kitais partneriais iš užsienio“, – sako „EMBank“ atstovas.

Taip pat kai kuriems verslams nemokamos banko paslaugos gali padėti prisitaikyti prie pernai įsigaliojusių Darbo kodekso pakeitimų. Konkrečiai – reikalavimo darbo užmokestį, komandiruotės išlaidas, dienpinigius ir kitas su darbo santykiais susijusias išmokas mokėti tik banko pavedimu į darbuotojo sąskaitą.

Kovo mėn. „EMBank“ taip pat verslui pasiūlė terminuoto indėlio palūkanas lygias 3-jų, 6-ių ir 12-kos mėnesių EURIBOR normos dydžiams. Pavyzdžiui, 3 mėn. – 2,78%, 6 mėn. – 3,31%, 12 mėn. – 3,74%. 

„EMBank“ turi ECB licenciją, yra SWIFT, SEPA ir TARGET2 narys. Bankas teikia apyvartinio kapitalo ir investicines paskolas, ypač skirtas smulkiam ir vidutiniam verslui, taip pat siūlo „bankininkystės kaip paslaugos“ sprendimus.

„EMBank“ pagrindiniai klientai veikia apdirbamosios gamybos, žemės ūkio, didmeninės ir mažmeninės prekybos, transporto, nuomos ir lizingo, nekilnojamojo turto, statybų sektoriuose.

Top